Işığın Ressamı: Nazmi Ziya Güran’a Saygı

Tarihler: 18 Şubat 2012 Cumartesi ~ 17 Nisan 2012 Salı

Yer: Rezan Has Müzesi

Adres: Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Cad. Cibali – Haliç İstanbul

Telefon: 0212 533 65 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2012 ~ Nis 17, 2012

“Işiğin ressami: Nazmi Ziya Güran” sergisi şubat ayinda Rezan Has müzesi’nde sanatseverle buluşuyor

Rezan Has Müzesi olarak, 75. ölüm yıldönümünde saygıyla andığımız Nazmi Ziya Güran’ın özel koleksiyonlarda yer alan eserlerinden bir seçkiyle hazırlanan “Işığın Ressamı: Nazmi Ziya Güran” sergisini 18 Şubat-17 Nisan 2012 tarihleri arasında sanatseverle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.

1914 kuşağı ressamlarından Nazmi Ziya Güran; Aksaray’da Horhor mahallesindeki baba evinde, Çamlıca’da, Süleymaniye’de ya da Fındıklı’daki geniş camlı atölyesinde, Boğaziçi’nde,Haliç’te, Üsküdar’da, deniz kıyılarında, kentin tepelerinde, sokaklarında, kırlarında, işgal yıllarında ya da Cumhuriyet coşkusunun en yoğun olduğu dönemde her şeyiyle İstanbul’un bir parçası, gözlemcisi, tanığı ve ressamıdır.

Fırçasını bu güzel kentin bahçe ve parklarında, ağaçlarında, bostanlarında, kırlarında, sokak ve mahallelerinde, köşk ve konaklarında, sahil ve rıhtımlarında dolaştırırken; İstanbul kentinin; denizini, teknelerini, camii ve kiliselerini, türbelerini, kahvelerini, çeşmelerini ve bu doğal ve kentsel ortam içinde İstanbul insanının akıp giden yaşamını ele almıştır.

Türkiye’nin ilk empresyonist ressamları arasında başı çeken Nazmi Ziya Güran, ışık ve neşeden parlayan eserlerinde en çok güneşin binbir pırıltısından etkilenmiş, tabiatın ona sunduklarını bir nimet olarak benimsemiş ve tuvallerine aynı gerçekçilikle yansıtmıştır. Ressamın, ışıkla flört edercesine savurduğu fırça darbelerinde hissettiğimiz huzur ve mutluluk duygusu, aslında Nazmi Ziya Güran’ın ışığın peşindeki serüvenini anlatır bize.

19. Yüzyılda Fransa’da ortaya çıkan Empresyonizm (izlenimcilik) akımının ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden olan Nazmi Ziya Güran’ın özel koleksiyonerlerin değerli eserlerinden ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nden özel bir seçki ile hazırlanan ve yaklaşık 60 eserin yer alacağı “Işığın Ressamı: Nazmi Ziya Güran” sergisi 17 Nisan’a kadar Rezan Has Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

*** 17 Şubat 2012 tarihinde, T.C Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın teşrifleriyle açılışı yapılacak olan “Işığın Ressamı Nazmi Ziya Güran” sergisi 17 Nisan’a kadar ziyaret edilebilinir.

*** Ergo’nun katkılarıyla hazırlanan sergi katalogumuz, 17 Şubat 2012 itibari ile sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT