Işık - Gölge - Silüet Sergisi

Tarihler: 24 Eylül 2011 Cumartesi ~ 21 Ekim 2011 Cuma

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi Fotoğraf Galerisi

Adres: İstiklal Caddesi Mısır Apt. No: 311 (163) Kat: 1 Daire: 3 Beyoğlu, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2011 ~ Eki 21, 2011

Yaklaşık 20 yıldır eğitmen olarak görev yaptığım tüm fotoğraf derslerinde fotoğraf hayatında başarılı olmanın yollarından birinin "insan gözü ve fotograf makinesinin farklı gördüğü" gerçeğini anlamak olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bu farklardan belki de birincisi "ışık" konusunda ortaya çıkıyor. İnsan gözü birbirinden farklı yoğunluktaki ışık koşullarında hem aydınlık hem de karanlık bölgelerin detaylarını görebiliyor. Fotoğraf makinesi (analog veya dijital) aydınlık ve karanlık bölgeler arasındaki ışık farkı 4 stop olana kadar bu beceriyi gösterebiliyor. Ancak fark 4 stop ve üzerine çıktığında makine fotografçının ışık ölçümü tercihine göre sadece aydınlık ya da sadece karanlık bölgenin detaylarını kaydedebiliyor.

İşte bu sergi aydınlık ve karanlık bölgeler arasındaki farkın 4 ve daha fazla stop olduğu durumlarda kaydedilen görüntülerden oluşuyor. Fotografçılar olarak sürekli ışık miktarı, ışık ölçümü, ışığın etkisi, ışığın rengi gibi başlıkları konuşurken aslında gölgenin ve karanlığın hikayesini anlatmaya çalışırız. Çünkü gölge ya da karanlık olmadan ışığın etkisi ve gücü yeterince vurgulanamaz.

İşte bu sergi bir yandan ışıkla ortaya çıkarılan görüntüleri işaret ederken bir yandan da karanlığın, gölgenin, karaltının da en az ışık kadar güçlü bir anlatıcı olabileceğini göstermeye çalışmaktadır.

Sergi, 24 Eylül 2011 Cumartesi günü saat 19:00’da 360 İstanbul sponsorluğundaki kokteyl kokteyl ile açılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT