Işık Güner’in Bitki İllüstrasyon Sergisi

Tarihler: 27 Şubat 2014 Perşembe ~ 27 Mart 2014 Perşembe

Yer: İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2014 ~ Mar 27, 2014

Türkiye’nin sayılı bitki ressamlarından olan Güner’in ilk kişisel sergisine İTÜ RSG ev sahipliği yapacak.

Güner’in 41 resminin yer alacağı sergideki resimlerin önemli bir bölümü Edinburgh Kraliyet Botanik Bahçesi özel koleksiyonunda yer alıyor; ayrıca “Türkiye Bitkileri” özelinde yaptığı eserler de bulunuyor.

Güner’in İTÜ için özel resmettiği 3 eseri ilk kez sergilenecek.

İTÜ’nün, sanatla bütünleşen teknik üniversite kimliğine yaptığı katkı ile hayata geçirdiği ve farklı disiplinlerden seçkin örnekleri hem İTÜ’lü hem de üniversite dışından sanatseverlerle buluşturma hedefiyle yola çıktığı Rektörlük Sanat Galerisinde (İTÜ RSG), yılın ikinci sergisi açılıyor. Türkiye’nin sayılı bitki ressamlarından olan, çok sayıda uluslararası ödül sahibi Işık Güner’in eserlerinden oluşan “Bitki İllüstrasyon Sergisi” 27 Şubat 2014 Perşembe günü açılacak.

Sergi, 27 Mart 2014 Perşembe gününe kadar haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. RSG’nin kapısı İTÜ’nün tüm öğrencileri, akademik ve idari personelinin yanı sıra, sanat dostu İstanbullulara da açık.

İTÜ’ye Özel Resimler Burs Olacak

Güner’in, bitki illüstrasyonlarının yanı sıra İTÜ için resmettiği 3 ayrı eser de ilk kez sergilenecek. “Lale, Gelincik ve Göksüsen” resimlerinde, İTÜ’nün simgesi arı da eserin dikkat çekici unsuru olarak yer alıyor. Güner’in İTÜ’ye özel resmettiği ve kullanım hakkını verdiği resimlerden hazırlanan porselen kupa ve not defterleri de sergi sırasında RSG’de, sonrasında ise 1773İTÜ mağazasında satışa sunulacak. RSG’nin sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği bu çalışma sayesinde, Işık Güner imzalı ürünlerden elde edilen gelirin tamamı, İTÜ öğrencilerine burs kaynağı olarak kullanılacak.

Işık Güner Hakkında

1983 Ankara doğumlu Işık Güner, lisans eğitimini çevre mühendisliği üzerine aldı. Kariyerine bitki ressamı olarak yön veren Güner, bu alana ilişkin kurslara katılarak eğitim aldı. “Bitkileri Tanıyalım” adlı çocuk kitabının illüstrasyonlarını yaptı, “Kars-Iğdır Doğal Zenginlik Projesi” kapsamında üç yıl süreyle Kars’ta bitki ressamlığı eğitimleri verdi. 2008 yılından bu yana Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesindeki bitki ressamlığı kurslarında, yeni yetenekleri yetiştiriyor. Yanı sıra, 2010 yılından bu yana Edinburgh Kraliyet Botanik Bahçesinde düzenlenen kursların da eğitmenliğini yürütüyor. Güner, Londra ve Edinburgh’ta düzenlenen bitki ressamlığı sergilerinde 3 kez “Altın Madalya”, 2 kez “Serginin En iyi Resmi” ve 2 kez de “Mary Mendum Ödülü” aldı. Sanatçı hakkında daha fazla bilgi için: http://www.isikguner.com/

Bilim ve Sanatın Buluşması: Bitki Ressamlığı
Bitki ressamlığının Türkiye’deki kökleri Osmanlı İmparatorluğuna kadar uzanıyor. Ancak Osmanlı Devletinin duraklama döneminden itibaren gelişimi duran, sonra yok olan bu sanat, yakın tarihte tekrar canlanmaya başladı. Giderek daha çok ilgi uyandıran alanlardan biri olan bitki ressamlığında, Türkiye’de bulunan yaklaşık 10 bin civarı bitkinin, resmedilmesi ve bilimsel çalışmalara kaynak oluşturması açısından ihtiyaç bulunuyor. Ölçekli çizimlerin yapıldığı bitki ressamlığında, bitkilerin en küçük ve karakteristik yapılarının, mikroskobik özelliklerinin görülmesi sağlanıyor. Damar yapıları ölçekli ve ayrıntılı olarak açıklanıyor. Ortaya çıkan eserler, özellikle bilimsel çalışmalarda ve yayınlarda kullanılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT