İsmet Doğan `All is External Yerim Seni!` Sergisi

Tarihler: 17 Mart 2011 Perşembe ~ 08 Nisan 2011 Cuma

Yer: ALANistanbul – II

Adres: Galip Dede Caddesi No: 24 - zemin ve Kat:4 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 04 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2011 ~ Nis 8, 2011

İsmet Doğan All is External - Yerim Seni adlı sergisinde, yakın dönem resim, video ve fotoğraf çalışmaları ile ALANistanbul’da 17 Mart - 8 Nisan 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Sanatçı "Babamın Elini Öperken" (2004) adlı çalışmasında olduğu gibi, kültüre dayalı bir ritüel imgeyi, sinema ve resmi ideolojinin imgesiyle tersyüz eder. Bu katmanların üst üste geldiği bir bakış-anlayış: yöntem geliştirir. Öyle ki onun iz sürücüleri oluşur.

80`li yıllardan beri modernleşme sürecinin kendisini problematik haline getiren sanatçı kimlik, bedensellik ve söylem ile uğraşmakta ısrar eder. Çünkü bu sorunsallar hala günceller. Bu bağlamda “All IS EXTERNAL - YERİM SENİ” sergisinin aksını oluşturan paradoks, söylemin kendisinin bedene nüfuz etmesi, aynı zamanda da bedenin söylemi dışsallaştırmasıdır.

`Yeme-kteyiz (birbirimizi)` serisiyle ise, örneğin `Yerim Beni`(2010) adlı resminde oto portreyi `baş`haline getirir, Türkçeleştirir. Türkçe de `kafayı yemek` gibi… Bu terimlerle (kafayı) bozar. Yeniden anlamlandırır, buraya bağlar. Bu acaip `iş` leri ALANistanbul izleyici ile karşı karşıya getirmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT