İstanbul Fransız Kültür Merkezi`nin Bahçesi`nde Alain Valtat`ın Heykelleri Sergileniyor

Tarihler: 06 Mayıs 2010 Perşembe ~ 30 Haziran 2010 Çarşamba 6 Mayıs-30 Haziran 2010

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 4 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2010 ~ Haz 30, 2010

Sırasıyla, fotoğrafçı, serigrafici, ressam ve nihayet heykeltraş olan Fransız sanatçı Alain Valtat, 2009 yılından bu yana Gümüşlük Akademisi’nde yaşıyor. Sanatçı estetiği, mermer, taş ya da bronz gibi heykelin geleneksel malzemeleriyle değil, sağlamlığın ve gücün simgesi olarak nitelendirdiği eski demir parçalarıyla yaratmayı tercih ediyor.

Türkiye ve Fransa’ya demir atmış, sanatın, halklar arasındaki en önemli bağ olduğuna inanmış biri olan Valtat, çalışmalarını giderek sembolik karşılaşma ve yakınlaşmaya yönlendiriyor : Sanatçı, temel gereçleri olan conta ve lehimle, biraraya gelmesi zor ya da olasılık dışı görünen unsurları tam bir uyum içinde birleştirmeyi başarıyor.

İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentleri çemberine dahil olmasıyla Valtat, sanatın zaman dışı üç boyutunu ifade ediyor : belleğin görevi, anın temsili ve geleceğin tasarımı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT