İstanbul Muhafızları - Gizli Sembol

Tarihler: 30 Mart 2019 Cumartesi ~ 30 Mart 2019 Cumartesi 30 Mart 2019 12:15

Yer: Ailemle Geziyorum

Ücret: 1 Yetişkin + 1 Çocuk (2 Kişi) - 250.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2019 ~ Mar 30, 2019
"Ailemle Geziyorum" projesi, İstanbul Muhafızları - Gizli Semboller gezisi 30 Mart'ta!

Kocaman yapıların gizemlerini birlikte çözeceğiz. Tabii efsanelerini de öğreneceğiz. Mimar Sinan’ın ilginç yaşamı sizlere ilham verecek. Yapıları inşa ederken bulduğu çözümler onun dehasına hayran olmanızı sağlayacak. Bu arada 1976 yılında Merkür gezegeninde bulunan bir kratere “Sinan Krateri” adı verilmiş. Bu olay bile Mimar Sinan’ın ne kadar ünlü 
ve önemli biri olduğunu gösteriyor. 

Şehzade Camisi’ne Giden Gizli Geçit
İstanbul’un Ortasını Gösteren Yeşil Taş
İçinde Taht Olan Türbe
İstanbul’a Su Taşıyan Kemerler
Süleymaniye’nin Efsaneleri
Vefa Bozacısı, Süleymaniye Kütüphanesi 

İstanbul Muhafızları’nın bu sefer ki görevi Mimar Sinan’ın eserlerini öğrenmek ve korumak. “Çıraklık eserim” dediği Şehzade Camisi ve “ustalık eserim” dediği Süleymaniye bizleri bekliyor. Bu kocaman yapıların gizemlerini birlikte çözeceğiz. Tabii efsanelerini de öğreneceğiz. Mimar Sinan’ın ilginç yaşamı sizlere ilham verecek. Yapıları inşa ederken bulduğu çözümler onun dehasına hayran olmanızı sağlayacak. İstanbul’un ortasını gösteren yeşil taşı görecek, Şehzade Camisi’ne giden gizli geçitten geçeceğiz. Bir zamanlar İstanbul’a su taşıyan yüksek kemerleri görünce çok şaşıracak, Vefa bozası ve leblebinin tadına doyamayacaksınız. Aramızda kalsın ama sizleri bir de gazoz dükkanına götüreceğiz. Ülkemizin her yanından gelen yüzlerce gazoz çeşidini tatmak çok eğlenceli ve lezzetli olacak. Bu arada 1976 yılında Merkür gezegeninde ki bir kratere “Sinan Krateri” adı verilmiş. Bu olay bile Mimar Sinan’ın ne kadar ünlü ve önemli biri olduğunu gösteriyor.

Sizce de bu kişiyi tanımak çok önemli değil mi? 

Tur saati: 13:15-16:00 

FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLER:
Uzman danışmanlık hizmeti
Tüm girişler ve bağışlar
Tur yetkilimiz tüm ihtiyaç ve sorularınız için tur boyunca yanınızda olacaktır. 

FİYATA DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER:
Kişisel harcamalar  

AYRINTILAR:
Başlangıç Noktası: Süleymaniye Camii
Bitiş Noktası: Şehzade Camii

- Etkinliklere, çocuklar anne ve/veya babalarıyla katılım sağlayabilir. Çocuklar, tek başına etkinliklere katılım sağlayamazlar.- Bilet alım işleminizi tamamlamanız ardından ailemle geziyorum ekibine 0544 564 04 04 numaralı telefondan ya  da nilsu@ailemlegeziyorum.com.tr mail adresinden ulaşıp rezervasyonunuzu yaptırmanız zorunludur. Aksi takdirde biletiniz geçerli sayılmayabilir.- Profesyonel danışmanlar, rehberler, tarihçiler ve ailemle geziyorum ekibi tarafından hazırlanan interaktif gezi programları.- 5-12 önerilen yaş sınırımız fakat genç gezginlerimizi en iyi tanıyan aileleridir. Bu nedenle kararı anne ve babalarımıza bırakıyoruz.- Gerçekleştirdiğimiz her tur farklı bir kültür, farklı bir heyecan. Bu nedenle en doğru program akışını Ailemle Geziyorum ekibinden alabilirsiniz. Buluşma rotalarımız, turların süresi gibi soruların hepsinde Ailemle Geziyorum ekibi sizlerin yanında olacaktır.- Hava koşullarından kaynaklanan olumsuzluklar sonucu meydana gelecek teknik sorunlarda ve bu gibi nedenlerle etkinlik alanının kısmen veya tamamen geçici bir süre ziyarete kapatılması nedeniyle, organizasyon firması tarafından sorumluluk kabul edilmemektedir.- Tur bilgilendirmesi e posta adresinize, tur tarihinden 2 gün önce iletilecektir.- Kalkış noktası / buluşma yerleri hakkında en net bilgi için bizlere 0544 564 04 04 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT