İstanbul Saint-Joseph Lisesi - Gece

İstanbul Saint-Joseph Lisesi - Gece

Tarihler: 20 Kasım 2018 Salı ~ 18 Ocak 2019 Cuma

Yer: Saint-Joseph Lisesi

Adres: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Cd. 66/11 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2018 ~ Oca 18, 2019

İstanbul Saint-Joseph Lisesi, Fransa’da 3 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilen “Nuit” (Gece) sergisine 13 Kasım 2018 – 18 Ocak 2019 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Fransa Büyükelçiliği ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin desteğiyle, Paris’teki Muséum National d’Histoire Naturelle (Ulusal Doğa Tarihi Müzesi) iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, izleyicileri gecenin şiirsel ve gizemli dünyasına davet ediyor.

İstanbul Saint-Joseph Lisesi, Fransa’da milyonlarca ziyaretçiye ulaşan “Gece” sergisine ev sahipliği yapıyor. 2014 yılında Paris’teki Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nde (Muséum National d’Histoire Naturelle) gerçekleştirilen sergi, Saint-Joseph Lisesi Doğa Bilimleri Merkezi Koordinatörü Ahmet Birsel’in küratörlüğü ve Fuat Eşrefoğlu’nun sergi mekan tasarımı ile Türkiye’deki izleyicilerle buluşuyor.

Fransa Büyükelçiliği ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi gibi önemli kurumların desteğiyle gerçekleştirilen sergiyi, 18 Ocak 2019 tarihine kadar hafta içi her gün 15.00-18.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün.

Geceye farklı bir bakış açısı getiriyor
Günümüzde doğadan uzak kalan insanı tabiatla tekrar bir araya getirmeyi hedefleyen “Gece” sergisi, “Gökyüzü”, “Doğa” ve “Uyku” olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. “Gökyüzü”, gökyüzünün yapısını, Ay’ın ve gezegenlerin hareketlerini ele alırken; “Doğa”, omurgalı ve omurgasız türlerin gece davranışlarını ve duyularını kullanma şekillerini; “Uyku” ise, uykunun evrelerini, hayatımızdaki önemini ve ışık kirliliğinin etkilerini anlatıyor.

Gece karanlığında ormanda yaşam deneyimi
Saint-Joseph Lisesi’nin geniş fauna koleksiyonundan bir tahnit seçkisine de yer veren “Gece” sergisi, bilgilendirme panoları, multimedya istasyonları ve doğa sesleriyle ziyaretçilerine, gecenin karanlığında hüküm süren orman yaşamını deneyimleme olanağı sağlıyor. Sergi boyunca alacakaranlıkta bir ormanda gezinen ziyaretçi, her adımında duyacağı yaprak sesleri eşliğinde ağaçların ve farklı hayvan türlerinin arasından geçerek gecenin şiirsel ve gizemli dünyasında bir yolculuğa çıkıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT