İstanbul’un Dört Bir Yanı Sergi Dolu!

İstanbul’un Dört Bir Yanı Sergi Dolu!

Tarihler: 22 Mart 2023 Çarşamba ~ 02 Haziran 2023 Cuma

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2023 ~ Haz 2, 2023

Kalbi sanatla atan İstanbul’un tüm sokaklarını, caddelerini, meydanlarını sanatla buluşturmaya devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı kente değer katacak dört yeni sergiyle sanatseverleri buluşturdu. Habitat Sanat’ta “Kuş Koysunlar Yoluna”, tarihle sanatın buluştuğu sanat galerisi olarak kapılarını açan Haliç Sanat’ta “Fener Evleri”, Mecidiyeköy Sanat’ta “Pasajda Bir Yıl” ve Metrohan’da “İyileşme” adlı sergiler ziyaretçilerini bekliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bugünlerde sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünden beslenerek, on binlerce yurttaşın acılarına merhem olmaya çalışan İBB, İstanbul’un dört bir yanını da sanat eserleriyle donattı. Kente kazandırılan yeni kültür-sanat mekânlarıyla bir yandan İstanbul’u açık hava sanat müzesine dönüştüren İBB bir yandan da farklı disiplinlere ait eserleri sanatsever İstanbullularla buluşturuyor. Kentin merkezine kurulan Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nin sanat galerisi Habitat Sanat’taki “Kuş Koysunlar Yoluna”, tarih ile sanatın buluştuğu sanat galerileri olarak kapılarını açan Haliç Sanat’taki “Fener Evleri”, Mecidiyeköy Sanat’taki “Pasajda Bir Yıl” ve hâlihazırda yenileme süreci devam eden Metrohan’daki “İyileşme” adlı sergiler İstanbullu sanatseverleri bekliyor.

“Kuş Koysunlar Yoluna”
İstanbul’un kalbi Şişli’de, kültür- sanat ve bilim merkezi olarak kent sakinlerinin hizmetine sunulan Habitat Yaşam Merkezi’nin kültür-sanat alanı Habitat Sanat ilk sergisi “Kuş Koysunlar Yoluna” ile sanatçı Gökçe Okay’ı ağırlıyor. Şair Nilgün Marmara’nın aynı adlı şiirinden esinlenerek, M. Wenda Koyuncu’nun küratörlüğünde hazırlanan sergi gözümüz, algımız ve zihnimizin; varlığa veya şeylerin düzenine dair kabullenişlere başka bir pencere açma girişimi sunuyor. Sanatçının ahşap ve kinetik heykellerinden, pentüre, camaltı resimlerinden dikişle yapılmış üretimlerine kadar çok farklı malzeme ve tekniği bir arada görme imkânı sunan ve 2 Şubat’ta sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 2 Haziran 2023’e kadar Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nin Habitat Sanat alanında izleyicilerini bekliyor.

“Pasajda Bir Yıl”
İstanbul’un yeni kamusal sanat alanı olan Mecidiyeköy Sanat, İyilik İçin Sanat Derneği’nin, genç sanatçıları desteklemek amacıyla başlattığı “Pasajda Bir Yıl” adlı projelere ev sahipliği yapıyor. 7 Şubat’ta sanatçı Aslı Özok gözetiminde düzenlenen serginin küratörlüğünü ise Prof. Dr. Nedret Sekban yapıyor. Elif Akçay, Elif Aktaş, Emel Ezal, Emine Büyükbaş, Emir Furkan Tekkalmaz, Fatih Şimşek, Loya Kader Öztürkmen, Serap Can ve Yonca Karaaslan’ın eserlerinden oluşan sergi 2 Nisan 2023 tarihine kadar Mecidiyeköy Sanat’ta sanatseverleri ağırlayacak.

“Fener Evleri”
Kentin en eski iki yakasını sanatla birbirine bağlayan Haliç’in kıyısında, tarihin sanatla buluştuğu birer sanat galerisi olarak kapılarını açan “Fener Evleri”, her biri farklı sanatçıların mekâna özgü işlerinden oluşan sergileri ile sanatseverlerle buluştu. Güncel sanatın farklı disiplinlerinde eserler üreten sanatçıların ve eserlerine yer verilen “Fener Evleri” ilk olarak Vahap Avşar’ın “Özgürlük Operasyonu”, Fatih Alkan’ın “Devinen Dirim” ile Ferhat Satıcı ve Hülya Özdemir’in “Solgun Yolların Gölgesinde” başlıklı sergilerine 30 Nisan 2023’e kadar ev sahipliği yapacak.

Kolektif “İyileşme”
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi’nin bünyesindeki Mina’nın Çocukları Projesi, Kolektif “İyileşme” 1 Mart’ta, İBB’nin desteğiyle yenileme süreci devam eden Metrohan’da sanatseverlerle buluştu. Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşen sergide uluslararası ölçekte üreten sanatçıların yapıtlarının yanı sıra söyleşiler, atölye ve deneyim buluşmaları da düzenleniyor. Hoda Tawakol, Alicia Framis,Mehtap Baydu,Saelia Aparicio, Silva Bingaz, Roslyn Orlando, Neriman Polat, Nancy Atakan, İnci Eviner, Nergiz Yeşil, Büşra Çeğil, Lara Ögel, Zeyno Pekünlü, Deniz Hartık, Leyla Emadi, Leyla Gediz, MADEYOULOOK gibi sanatçıların katkı sağladığı Kolektif “İyileşme”de Julia Stoschek Koleksiyonu’ndan Tracey Emin’e ait video ile İstanbul Oyuncak Müzesi Koleksiyonu’ndan oyuncaklar da yer alıyor. Ayrıca Kolektif “İyileşme” merkezi olarak tasarlanan mekânda izleyiciler yapay zekâ temelli oluşturulan Sigmund Freud “botu” Character AI girişimiyle psikoterapi seansı da deneyimleyebiliyorlar. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’nın Cumhuriyet’in 100. yılı projeleri arasında yer alan “Kolektif İyileşme”, 31 Mart 2023 tarihine kadar İstanbulluları ağırlayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT