‘İzindeyiz Atam Mikro Art Sergisi

‘İzindeyiz Atam Mikro Art Sergisi

Tarihler: 30 Ağustos 2023 Çarşamba ~ 12 Kasım 2023 Pazar

Yer: Atatürk Kültür Merkezi

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 30, 2023 ~ Kas 12, 2023

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, mikro art sanatı ile küçük objelerde devleştirildi. OPET’in sponsorları arasında yer aldığı ‘İzindeyiz Atam’ Atatürk sergisi, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de kapılarını açtı. Sergi, 21 Mayıs’a kadar Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de sonrasında ise 30 Ağustos - 12 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Ömrü, bir ulusa özgürlüğünü ve Cumhuriyet’ini kazandırma mücadelesi ile geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, ‘İzindeyiz Atam’ sergisinde özel bir çalışmayla bir araya getirildi. Mikro art sanatçısı Hasan Kale, Atatürk portrelerini bir kibrit çubuğu, bir kelebek kanadı gibi küçük objelere taşıdı. ‘Ulu Önder’in 23 eserde resmedildiği ‘İzindeyiz Atam’ sergisi, OPET’in de sponsorluğunda, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de 21 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak.

Sanata dair yepyeni bir konuşma dili

Mikro art sanatında resim ve heykeller, çeşitli objelere mercek veya mikroskopla görülebilecek küçüklükte uygulanıyor. Atatürk portrelerini küçük objelere işleyen Hasan Kale, gözle görülemeyene sanat işlemek olarak tanımlanan mikro art sanatını şu sözlerle anlatıyor: “Es geçtiğimiz çöp dediğimiz bazen görmediğimiz bütün o minicik objeleri birer sanat kapsüllerine çevirerek değişik pencereleri açan, başka bakış açıları getiren ve sanata dair yepyeni bir konuşma dili oluşturan bir sanat dalı mikro art.”

Sanat hayatında, 47 yıl boyunca resmin her dalıyla ilgilenen Hasan Kale, 80’li yıllarda minyatür sanatı ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. Kale, 90’lı yıllarda, bir gece fırça çalışması yaparken 1 mm’ye neler yapılabilir sorusunun aklına düşmesiyle mikro art çalışmalarına başladı. The Sun gazetesi tarafından ‘Türkiye’nin Microangelo’su’ olarak dünyaya lanse edilen Hasan Kale, mikro art eserleri, büyük yağlıboya eserleri, mücevher ve endüstriyel tasarımları, sanatını kültürle harmanladığı televizyon programları, üniversitelerde verdiği seminerler, workshop’lar ve sergileriyle sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

‘İzindeyiz Atam’ sergisi, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’nin ardından, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde 30 Ağustos - 12 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT