Jak Baruh - Soyut İzlenimler

Jak Baruh - Soyut İzlenimler

Tarihler: 09 Nisan 2016 Cumartesi ~ 03 Mayıs 2016 Salı

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad.No.76/B Tophane Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Web: http://www.pgartgallery.com?

E Posta: info@pgartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2016 ~ May 3, 2016

Jak Baruh, küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı ‘Soyut İzlenimler’ adlı üçüncü kişisel sergisiyle 9 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Pg Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Metropollerin dokusu ve politik ortamından ilham alan Baruh, çok katmanlı çalışmalarında şehirdeki bireyleri, binaları ve manzaraları soyutlayarak yeniden bir yapı yaratır. Sanatçı kimi zaman monotonlaşan yaşamlara vurgu yaparken kimi zaman da bireyin kimlik sorunlarının altını çizer.

Baruh bu sergisinde, kentlerin yarattığı paradoksal yaşantıları kendi kareleri üzerinden izleyiciye aktarmaya çalışır. Çalışmalarında en büyük yol gösterici olan ışık, bir takım yanılsamalarla kentin görüntüsünü değiştirirken sanatçıya ilham kaynağı olur.

‘Soyut İzlenimler’ siyah beyaz fotoğrafları tuval üzerine aktardığı, renklilerde tadilatta olan binaların yüzüne gerilmiş baloncuklu naylonlara yansıyanları doğrudan çekimle elde ettiği görüntülerin sunulduğu bir görsel çeşitlilik harmonisidir. Sanatçı, tüm bu çalışmalarında fotoğrafı güçlü bir anlatım dili olarak kullanır.

JAK BARUH
1948, İstanbul. Sanatçının İstanbul Modern Sanatlar Müzesi başta olmak üzere pek çok özel kurum ve koleksiyonda çalışmaları yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT