José Carlos Gómez Pacheco

Tarihler: 01 Ekim 2009 Perşembe ~ 10 Ekim 2009 Cumartesi

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No: 217 Tünel 34433 – Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2009 ~ Eki 10, 2009
José Carlos Gómez Pacheco
‘’GÜNEY’’
1 – 10 Ekim 2009

Beyoğlu Belediyesi’nin “Kültürler Arası Sanat Diyalogları” projesi kapsamında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi , Venezuela’nın en önemli fotoğraf sanatçılarından biri olan José Carlos Gómez Pacheco’nun “Güney” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

José Carlos Gómez’in Türkiye’de açacağı ilk sergi olacak olan “Güney”, Latinamerika ve dünyanın çeşitli ülkelerinde açıldığında da büyük beğeni kazanmıştır.

1 EKİM 2009 PERŞEMBE günü saat 18.00’de Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisin de açılışı gerçekleştirilecek olan sergi, sanatçının, Venezuela’dan insan yüzlerini, ülkenin büyük zenginliklerinden biri olan kakao bitkisini ve ülkeye özgü daha pek çok detayın yer aldığı eserleri sanatseverler ile buluşacaktır.

1 – 10 Ekim 2009 tarihleri arasında açık olacak olan sergi, aslında bir fotoğraf sergisinden çok daha fazlasını içermektedir. Gerçekte bu fotoğraflar, göçebe bir meslek arşivinin özel bir bölümünden oluşmaktadır. Çünkü altında görenleri sarsmayı amaçlayan bir duyarlılık yatmaktadır. Yaşanan bu hikayeleri fotoğrafa dökerken yaşadıkları, gördükleri sanatçıyı da sarsmış ve yaralamıştır.

Bu sergiyi görüp de sınırlı güney coğrafyasıyla ilişkilendirmeye çalışan herkesin aklı oldukça karışmaktadır. Bunun sebebi de José Carlos un objektifi ile orada yaşayan halkın içine sızarken, kültürel konuların, farklı dinsel inançların, ten renginin, farklı milliyetlerden olmalarının çok ötesinde, herkesi insanlık birliğinde buluşturmayı amaçlamış olmasıdır.

Elbette ki eserlerinde bir “merkeze yönelmişlik” vardır. Çünkü bütün evren bir merkez etrafında dönmektedir. Bu projede asıl korkutan, “merkez”in göçebe olması ve kartpostalın gerisinde insanın bulunduğu yöne doğru yol alıyor olmasıdır. Yaşayan insanların bakışlarındaki gerçekliğe dikkat edince, hiçbirinin “rol” yapmadığı anlaşılmaktadır.

José Carlos Gómez’in tüm işlerinde hayata karşı büyük bir sorumluluk vardır, bu derinliğini de açtığı tüm sergilerinde (“Bizim Ülkemiz”, “Suretler”…vb.) ve belgesel çalışmalarında (“Altiplano’dan yazılar”, “İsimsizler”, “Ayakkabıya Takılmış Taşlar”) göstermektedir.

Bu sefer Venezuela’yı anlatırken, “Güney Arşivi”nde aynı zamanda Bolivya, Ekvator, Endülüs, Küba, Kolombiya ve böyle uzayıp giden ülkeler listesinin ortak paylaşımları da var. Bu sebepten dolayı da “SUR” sergisi henüz bitmemiş, hala inşa ediliyormuş gibi hissettirmektedir.

Açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Venezuella Başkonsolosu Jose G Bracho Reyes tarafından gerçekleştirirlecek sergi de Jose Carlos Gomez in 23 eseri yer alacaktır.

JOSÉ CARLOS GÓMEZ
José Carlos Gómez, 1969’da Caracas’ta doğdu. Caracas’da fen bilimleri ve yönetim bilimleri okuduktan sonra yönünü sanata çevirdi ve ülkesinden bir süreliğine uzaklaşıp İspanya Barcelona’da GrisArt Fotoğrafçılık okulunda Profesyonel Fotoğrafçılık ve Işıklandırma, İleri Dijital Fotoğrafçılık okudu.

Sahne sanatları fotoğrafçılığı, yaratıcı fotoğrafçılık konusunda çalışmalar yaparken bir yandan da fotoğraf eğitimleri vermektedir.
Barcelona, Bologna, Conegliano, San José, San Juan, New York, Washington, La Paz ve Caracas’ta sergiler düzenlendi.
Çok sayıda belgesel fotoğraf yönetmeniyle çalıştı. Venezuela’da ve İspanya’da fotoğrafları ve bakış açıcı sayesinde pek çok ödül almdı; Resim Bankası Ödülü- 2004, Karakas Uluslararası Sanat Festivali Ödülleri- 2000,2001,2002,2004,2006, Karakas Uluslararası Şiir Festivali, portre fotoğrafı, 2004, Uluslararası Sitges Festivali Barcelona - 2003,GREC Festivali, Barselona 2003, Marató del Espectacele, Barselona- 2003, 7e Nikon Fotoğraf Yarışması Barselona 1998, Yeni Doğan Sanatçı Ödülü 1996.
Bolivarcı Haber Ajansı’nın da fotoğrafçılığını yapan José Carlos Gómez aynı zamanda Venezuela’da Fotoğrafçılar Birliği “SUR” Arşivinin kurucu üyesidir. “Güney”, “Bizim Ulusumuz”, “Belirsiz Bakış”, “Kakao’nun Yapısı”, “Kuklaların ve Karayiplilerin Rengi” gibi pek çok sergiye imza atmıştır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT