José Luis Puche - The Rivals Of The Sea

José Luis Puche - The Rivals Of The Sea

Tarihler: 01 Kasım 2018 Perşembe ~ 01 Aralık 2018 Cumartesi

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2018 ~ Ara 1, 2018

Puche’ye göre bir resmin “tutkuların serbest bırakıldığı bir ortamda” duygusal, yansıtıcı ve analitik olarak gösterilmesi önemlidir. İspanyol şair Fray Luis de Leon’un dediği gibi “ruhun hissettiklerini tanımlamak için kelimeler yetersizdir.” Tutku, şiddet, trajedi ve huzursuzluk denize rakip olarak gösterilir. “The Rivals Of The Sea” diğer ismi ile Denizin Rakipleri adlı sergide denizin kendisine atıfta bulunulmuştur. Deniz kendi başına harika bir olaydır. Ve ruhun derinliklerine inmek istediğimiz zaman karşımıza neler çıkacağı heyecan vericidir. Tıpkı denizin kendisi gibi.

Aynı zamanda sanatçı; CAC Malaga’da gerçekleşen “The Snow is Dancing” adlı sergisinden sonra aynı yolu izleyerek müziğe duyduğu önemi de yeni işlerine yansıtmıştır. Sanatçının müzikten etkilenmesinin temel etkeni ise müzik aletleri çalınırken her bir vurgunun farklı ritmi yakalamasıdır.

Sergideki işler için seçilen isimler, klasik müzikte özel ilgi alanları olan şehirlerdir. Mesela “Shubertiade” isimli iş, bir sörfçü gibi görünen devasa bir dalgayı göstermektedir. Aynı zamanda bu işte, heybetli yükseklik ile düşmenin kendisinin şiddeti arasındaki karşıtlıktan alınan hazzı görürüz. Bu nedenle kişinin doğası ile suç ortaklığına şahit oluruz.

Sanatçının bu sene 4. Kişisel sergisi olan, sanatseverleri ruhumuzun derinlikleri ile resim arasındaki ilişkiye davet eden The Rivals Of The Sea 1 Aralık 2018 tarihine kadar MERKUR’de görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT