“Kadın Efeler” Sergisi Kadıköy Sineması Sanat Galerisinde

“Kadın Efeler” Sergisi Kadıköy Sineması Sanat Galerisinde

Tarihler: 18 Mart 2019 Pazartesi ~ 27 Mart 2019 Çarşamba

Yer: Kadıköy Sineması

Adres: Osmanağa Mahallesi, Bahariye Cad. Kadıköy Pasajı No:25 Kadıköy İstanbul

Telefon: (0216) 337 74 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2019 ~ Mar 27, 2019

18 Mart  Pazartesi 18:00'de 14. Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivali kapsamında, Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde, Mustafa Ali Kasap’ın “Zaferden Zafere Kadın Efeler” Resim Sergisi açılacak. Ana sloganı “Sanat Engel Tanımaz” olarak belirlenen beş ödüllü 14.Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivalinin Marmaris'in dışında gerçekleştirdiği İstanbul etkinlikleri mimari ödüllü Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde gerçekleşiyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi günü açılacak bu anlamlı sergide sanatçının "Kadın Efeler" tabloları sergilenecek. Eserler 27 Mart Çarşamba Dünya Tiyatrolar gününe kadar her gün saat 14.00 – 21.00 saatleri arasında görülebilecek.

Kadın Efelerin Ressamı “Mehmet Ali Kasap”
Ressam ve Tarihçi sıfatıyla yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında sergiler açan ve “Efelerin Ressamı”  olarak tanınan Ressam Mustafa Ali Kasap; Efe kadının kıyafetinde aşkını, sevgisini, bağlılığını, sevdasını işlediği renk renk motiflerle anlatıyor. Türk kadınının yaşam sevincini, özgürlüğünü, haykırışını ve haksızlığa başkaldırısını, fırçasıyla, renklerle, boyalarla gösteriyor. Mustafa Ali Kasap kullandığı renkleri; “Türkün rengi olan Turkuaz ise efe kadınlarımızın kullandığı en başlı renklerdendir. Renklerin, insan ve hayvan psikolojisinde çok büyük etkileri vardır. Bu renkler de her alanda hayatımızın vazgeçilmezleridir” diye açıklıyor.

Mustafa Ali Kasap
Mustafa Ali Kasap İzmir Beydağ'da doğdu. Yüksek öğrenimini Balıkesir NEE Sosyal Bilimler Bölümü'nde ve Anadolu Üniversitesi'nde tarih alanında lisans tamamladı. 25 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Katıldığı etkinliklerde birçok başarı plaketi, onur belgesi aldı. Japonya, Amerika, Hollanda, Danimarka ve Finlandiya'da özel koleksiyonlarda, Türkiye'de değişik kurum ve koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği UPSD, İzmirli Sanatçılar Birliği Derneği İSBD ve Serbest Sanatçılar Birliği SESAN üyesi.

14. Uluslararası Kadın Sanat Festivali Programı
7 Mart'da açılan “Kadın ve Yaşam” Karma Sergisi, 12 Mart'da açılan Arezo Behrang  “İz Bırakan Kadınlar"  Portre Resim Sergisinden sonra 18 Mart 18:00'de açılacak Mustafa Ali Kasap “Zaferden Zafere Kadın Efeler” Resim Sergisinden sonra 14. Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivali 27 Mart'a kadar Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde devam edecek. 21 Mart  Perşembe 16:00 – 21:00  saatleri arasında Dünya Şiir Günü Kadın Şairler Manifestosu okunacak. "Şiir Gibi Bir Dünya" Söyleşisi ve Yazarlar İmza Günü yapılacak. 8-17 Subat tarihleri arasında Damla Us, Hulki Karabel, Eşber Yağmurdereli, Emin Karaca, Nevra Bucak, İkbal Kaynar, Fügen Kıvılcımer, Musa Kaplan, Erkan Sevinç, Tanseli Polikar, Gülsüm Öz , Hava Alkan, Zeynep Aliye (, Hasan Özgen, Yaşar Özürküt, Filiz Elasu, Necati Güngör, İlyas Orak, Nazmi Özüçelik adlı 22 yazar kitaplarını Kadıköy Sineması Fuaye Kültür ve Sanat Galerisi’nde imzaladı. 27 Mart'da sona erecek 14.Uluslararası Marmaris Kadın Sanat Festivalinden sonra da Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde sergi, kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşiler devam edecek. Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisi sergi, kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi talepleri için Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği 0532 314 88 38'nolu telefondan bilgi alabilirsiniz. Selma Sonat Ankara'nın başkanlığındaki Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği'nin etkinliklerini Etkinlik Koordinatörü olarak Umur Özlüer yönetiyor.

Kadın Sanat Festivaline Kucak Açan Kadıköy Sineması
Kadıköy Sineması’nın işletmesini üstlenen Mülk sahibi  Funda Kocadağ Salciccia sinemaya yeniden canlılık ve hareketlilik kazandırmak için Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisini faaliyete geçirdi. Kadıköy sinemasının 1968-1988 yılları arasında işletmeciliğini yapan Funda Kocadağ'ın babasından sonra sinema kiraya verilmiş, 30 yıl aradan sonra yeniden sinemanın işletmeciliği aileye dönmüştü. Aile özel bir projeyle Kadıköy’ün en eski sinemalarından biri olan Kadıköy Sinemasını orijinal haline kavuşturdu. Kadıköy’ün en eski sinemalarından biri olan Kadıköy Sineması’nın fuaye alanının kültür insanlarının buluşma noktası haline gelmesine destek veren sinema sahibi Funda Kocadağ Salciccia ve ailesinin katkılarıyla Kadıköy Sineması Kültür ve Sanat Galerisinde sergi, kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşiler devam edecek. Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisi sergileri ve programlı etkinlikleri ile aralıksız devam edecek, sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT