Kali Kala'v - Ezgi Ece Ertuğrul ve Fırat Uran Resim Sergisi

Tarihler: 06 Mart 2013 Çarşamba ~ 15 Nisan 2013 Pazartesi

Yer: Mekan Artı

Adres: Üftade Sokak No:31 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 224 57 56

Web: http://http://www.mekanarti.com

E Posta: iletisim@mekanarti.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2013 ~ Nis 15, 2013

Kali Kala’v Ezgi Ece Ertuğrul ve Fırat Uran ’ın ilk sergisi ve ağırlıklı olarak son dönem çalışmalarından oluşuyor. Kali, Hinduizm'de uzun ve karmaşık geçmişe sahip bir tanrıçadır. İlk dönemlerden beri süregelen vahşet ve öfke yaratığı niteliği bugün hala etkiye sahip olsa da, daha karmaşık Tantrik inançlar zaman zaman onun görevini ve rolünü Mutlak Gerçek veya Varlığın Kaynağı gibi nihai mevkilere taşımıştır. Sonuç olarak, daha güncel sayılabilecek adanış hareketi Kali'yi daha çok bir ana tanrıça olarak tasavvur etmektedir. Kali deva (tanrı) Şiva 'nın yanı sıra birçok devi (tanrıça) ile ilişkilendirilmiştir. Kala kelimesi ise Kali‘nin dişil şekli olarak görülebilir. Bütün anlamlarının ötesinde, sergi’nin isminde ‘Kali‘ kelimesinin seçilmiş olması içinde barındırdığı iki anlamdan kaynaklanıyor : ‘Karanlık ve Değişim’. Kalav ise İbranicede hikaye anlamına gelmektedir. İki kelimeyi birleştirdiğimizde ‘Karanlık Hikaye’ ortaya çıkıyor.

Sergiyi oluşturan iki bölüme baktığımızda karanlık işleri ve organik, sinir uçları, dendritlerden oluşan; Varlığı ve varlığın değişimini anlatan işleri bir arada kağıt ya da tuale yansımış akrilik damlaları olarak görüyoruz.

Ezgi Ece Ertuğrul, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi bölümünde öğrenimine devam etmektedir. Lise ve Üniversite hayatı boyunca çeşitli ressamların yanında çalışmış ve atölyelere katılmıştır. Aynı zamanda birçok sosyal yardım projesinde çalışmıştır. Fırat Uran ise Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenimini tamamlamıştır. Bir süre avukatlık bürosunda çalıştıktan sonra New York Film Academy‘de yönetmenlik eğitimi almıştır. Çocukluğundan beri çizdiği portreler özgün şeklini korumuştur. Ressamımız filmlere olan ilgisini, renk ve ışık algısını harmanlamıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT