Karen Stuke “Şehir Işıkları / City Lights”

Tarihler: 12 Kasım 2009 Perşembe ~ 06 Şubat 2009 Cuma 12 Kasım 2009– 06 Şubat 2010

Yer:

Adres: Faik Paşa yokuşu, Faik Paşa Apt.No:37 Giriş Kat Çukurcuma Beyoğlu, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2009 ~ Şub 6, 2009
Karen Stuke “City Lights” serisinde, ışığı sadece fotoğrafa doğal bir yardımcı olarak değil, özgün yapılar üreten yaratıcı bir düşünce olarak görmekte ve bize sunmaktadır. Onun fotoğraflarında kullandığı ”iğne deliği” yöntemi, nadiren objeleri akla getirmekte ve derinliğe sonsuz bir bakışla şehrin tüm ışıklarının, karanlıkta sınırsızca yayıldığını hissettirmektedir. Stuke, fotoğrafın da keşfinden önce kullanılmaya başlanan bu yönteme, klasik klişelerinden uzak, soyut çağdaş perspektifini ortaya koymaktadır. Sanatçı, “iğne deliği” makinasını,

Berlin, New York, Los Angels, Tokyo gibi, dünyanın kozmopolit şehirlerinde bulunan, yüksek kulelerin, dönen, şık restoranlarına yerleştirerek, şehri görüntülemeye başlar. Görüntü sürekli değişmekte ve Karen Stuke’nin makinası kayıt yapmaktadır. Aslında, sanatçıya göre, değişen ve hareket eden bizleriz, fotoğrafın gözü sabittir ve yalnız kendi yönünde kayıt yapmaktadır. Berlin’de yaşayan sanatçı,1970 yılında Almanya’da doğdu. Bielefeld Üniversitesinde fotoğraf ve film tasarımı okuduktan sonra 1998 yılında Prof. Gottfried Jäger ile fotoğraf eğitimine devam etti. Thomas Ruff, Michael Schnabel gibi isimlerin de fotoğraflarının yer alacağı Bietigheim-Bissingen, Stuttgart’ta ve Mülheim Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan karma sergide sanatçının fotoğrafları yer almaktadır. “Sleeping Sister” ve “Opera Obscura” sersi ile Berlin, “4 Rooms” sergisi ile Malta, “Tunells” serisi ile Zürih gibi şehirlerde solo sergisine yer verilmiş ve farklı projelerle grup sergilerinde de yer almıştır. Yine aynı teknik ile çalıştığı “Opera Obscura”projesini halen sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT