Katja Eydel – Model ve Sembol

Tarihler: 03 Mayıs 2011 Salı ~ 28 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Milli Reasürans Sanat Galerisi

Adres: Maçka Cad. No:35 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 230 19 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2011 ~ May 28, 2011
Katja Eydel – Model ve Sembol

"Model ve Sembol" sergisi 1923’te Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte hem toplumsal hem de siyasal alanda yapılan modernleşmenin sembolik izlerini arayan yapıtların biraraya gelmesinden oluşmaktadır.

Sergi, İFA ve Goethe-Institut Istanbul işbirliğinde Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 3-28 Mayıs 2011 tarihleri arasında sergilenecektir.

Serginin açılışında sanatçı Katya Eydel ve serginin küratörü Elodie Evers hazır bulunacaklar.

Alman sanatçı Katja Eydel, “Model ve Sembol” adlı fotoğraf projesini 2005 yılında sekiz ay boyunca Türkiye’de kalarak gerçekleştirdi.

"Model ve Sembol” sergisi, Türkiye’nin 1923 yılında Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren geçirdiği modernleşme sürecinin görsel örneklerinden oluşmaktadır. Katja Eydel’in fotoğraflarında, Cumhuriyet`in kurulmasıyla birlikte gerçekleşen politik ve toplumsal reformlar ele alınmıştır. Bu fotoğraflarda, ülkeyi biraraya getiren ulusal kimliğin meydana gelişini, şehir mekanlarını ve günlük hayatı estetik olarak nasıl etkilediğini izlemek mümkün. Projenin temelini de bu nokta oluşturuyor. Bu sergi, dışarıdan bir bakış açısıyla çekilen fotoğraflardan oluşur. Eydel’in belgesel tarzda çektiği fotoğraflarda, ilk bakışta tarafsız olduğu düşünülebilecek bakış ile birçok hikaye anlatan motifler arasında biçimsel düzeyde bir gerilim dikkat çeker.

45 fotoğraftan oluşan sergide Cumhuriyet’in izini süren konulara ağırlık verilmiştir. Fotoğraflar konularına göre gruplar halinde sergileniyorlar. Katja Eydel bayramlar, kamusal etkinlikler, gelenekler gibi Cumhuriyet‘in kurulması sırasındaki değerleri ele alıyor.

Katya Eydel’in yapıtlarında siyasal değişimlerin izi mimaride de aranmaktadır. 1930’lu yıllarda Atatürk tarafından kurulan ve yeni Cumhuriyet değerlerinin çoğaltılmasına öncülük eden ve halen var olan kurumlar sanatçının fotoğraf çalışmasında yer verdiği diğer bir konudur. Model ve Sembol politik hedefleri sadece sembollerle ve eylemlerle göstermekle kalmıyor, günümüze de ışık tutuyor ve hem önceki toplum modelinin izlerini hem de yeni gelişen dinamiklerin tüm bunları nasıl etkilediğini gösteriyor. Günümüzdeki uluslararası önem taşıyan çatışmalara bakacak olursak, Katja Eydel’in ulusal devlet üzerine olan örnek analizi bu tip eğilimlere yönelik bir bakış olarak anlaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT