Kemal İskender - Barbarlar: Diğer İroni

Tarihler: 04 Mayıs 2011 Çarşamba ~ 11 Haziran 2011 Cumartesi

Yer: İş Sanat Kibele Galerisi

Adres: İş Kuleleri 34330 Levent İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 316 15 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2011 ~ Haz 11, 2011

Resim sanatına olan tutkusunu 40 yıla yakın bir süredir özgün çizgisiyle sürdüren ender isimlerden biri olan Kemal İskender, Kibele Sanat Galerisi’ndeki sergisiyle bir süredir ayrı kaldığı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının mükemmeliyetçi bir ritim duygusuyla ürettiği 100’e yakın yağlıboya tablosunun yer aldığı “Barbarlar: Diğer İroni” sergisi, 4 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Kendisinin de bir parçası olduğu gündelik yaşamın sıradanlığının fark edilemediğini dile getiren sanatçı, tuvalinde yeniden yarattığı biçimleri adeta bir simyacının inceliği ve sırlarıyla yeniden yorumluyor. İskender’in resimleri tıpkı karşılıklı konulmuş aynalar gibi, içlerinde beliren figürlerini sonsuza dek çoğaltırken, hepsinde ortak olan ritim duygusunu ve enerjiyi izleyicisine iyiden iyiye hissettirmeyi başarıyor.

Sanatçının resimlerindeki ritim ve figürlere hâkim olan koreografi öğesi, İskender’in kompozisyon kurgusunun temelini oluşturuyor. Resimlerindeki kadın ve erkek figürlerine egemen çıplaklıkla, insanı sembolik anlamda elbiselerinden soyduğunu ifade eden İskender, cinsiyeti ne olursa olsun insanın kendisinden bile gizlediği yanlarını ortaya koyuyor.

Bugüne dek açtığı sekiz kişisel sergi ve katıldığı 120’den fazla karma sergiyle adından söz ettiren Kemal İskender’in retrospektif nitelikli “Barbarlar: Diğer İroni” sergisi, 4 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT