Kemal Seyhan - 41 Metre

Tarihler: 13 Kasım 2013 Çarşamba ~ 16 Aralık 2013 Pazartesi

Yer: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2013 ~ Ara 16, 2013

Türkiye'nin önde gelen sanat galerisi Art ON Istanbul, Kemal Seyhan "41 metre" adlı sergisiyle Zorlu Center PSM'de...

Türk çağdaş sanatının soyut işler deyince akla gelen ilk ismi Kemal Seyhan'ın bu sergisinde kendine has üslubu okunabiliyor. Tuval üzerine yağlıboya tekniğinde yaptığı soyut çalışmaları ve yeni serisini oluşturan kağıt üzerine grafit işlerin de yer aldığı sergide, mermer ve metalden yaptığı heykeli dikkat çeken eserlerinden biridir. Mekan ve sanat eseri birlikteliğinin altını çizen Kemal Seyhan, sergisinin adını da mekanının hacmine referans vererek "41 metre" koydu.

Kemal Seyhan'ın işlerinin geneline baktığımızda onları dört kelimeye sığdırmak mümkün: yatay | dikey | renk | yoğunlaştırma. Sanatçı, bu dar vokabülerin sözcüklerini birbirine eklemlerken, bir dizi kuralla kendini kısıtlıyor; siyahla başlamak, yatay ve dikeyi tuvale boylu boyunca ve tek hamlede uygulamak, resim yüzeyinde büyük - küçük, kapsayan - kapsanan, içeri - dışarı gibi basit topolojik ilişkilerden kaçınmak; bu meyanda, | rengi tuvalde alan tanımlamak amacıyla kullanmamak, başlıca | yoğunlaştırmanın emrine vermek | her türlü üç boyut yanılsamasını imkansızlaştıran, mükemmelleştirilmiş bir yüzey yaratmak | yüzey dışında herşeyi, tuvalin arkasını, yanını, tamamen dikkat alanı dışında bırakmak...

Art ON İstanbul'un Kemal Seyhan sergisi, 13 Kasım – 16 Aralık tarihleri arasında Zorlu Center PSM Sanat Galerisi'nde görülebilir.

* Ücretsizdir.
* Ziyaret saatleri: Hergün 10:00 - 22:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT