Kesintisiz Avangard

Tarihler: 24 Şubat 2012 Cuma ~ 28 Şubat 2012 Salı

Yer: Kuad Galeri

Adres: Vişnezade Mah.S.Seba Cad.N.52 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 00 08

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2012 ~ Şub 28, 2012

Zagreb’den Marİnko Sudac Koleksiyonu

Kuad Galeri Açılış Sergisi

SANATÇILAR:ALEKSANDAR SRNEC, ATTILA CSERNIK, BALINT SZOMBATHY, BOGDANKA POZNANOVIC, BORIS DEMUR, ERA MILIVOJEVIC, EXAT 51, FAMILY FROM SEMPAS, GORGONA, IVAN KOZARIC, IVANA TOMLJENOVIC MELLER, JOSIP SEISSIL (JO KLEK), MARIJAN MOLNAR, MARKO POGACNIK, MLADEN STILINOVIC, NASKO KRIZNAR, OHO, RED PERISTYLE, TOMISLAV GOTOVAC, TRAVELERI, VLADIMIR BONACIC, VLADO MARTEK, ZELJKO JERMAN, ZELJKO KIPKE

KÜRATÖR: BRANKO FRANCESCHI

KUAD Galeri, Hırvat işadamı-koleksiyoner Marinko Sudac’ın Güneydoğu Avrupa’nın soğuk savaş öncesi ve sırasındaki avangard sanat üretimini ve bu üretimin günümüze kadar süren örneklerini içeren koleksiyonundan bir seçkiyle açılıyor.

2004 yılında oluşturulan ve bugün 20.000’den fazla sanat yapıtı ve belgeyi barındıran Marinko Sudac Koleksiyonu yalnızca iyi bir model olmakla kalmayıp, aynı zamanda kaçınılmaz bir kaynak ve bilgi birikimi sunmaktadır. (www.avantgarde-museum.com)

KUAD Galeri’de gerçekleştirilen Kesintisiz Avangard başlıklı sergi, İstanbul'a ve Türkiye sanat ortamına bu koleksiyonun yalnızca küçük bir bölümünü taşımaktadır. Sergi, hem toplumsal-siyasal-kültürel kapsamı hem de estetiği açısından İstanbul izleyicisinin zamanında tanıyamadığı bir sanat ortamını sanat yapıtları, yayınlar ve belgesellerle ayrıntılı bir biçimde göstermek ve o bölgedeki avangard üretimin sürekliliğini tanınır ve anlaşılır kılmak amacıyla koleksiyonun yöneticisi Zagreb’li küratör Branko Franceschi tarafından tasarımlandı.

Sergi, koleksiyonun tümel kapsamından seçilmiş Aleksandar Srnec, Attila Csernik, Balint Szombathy, Bogdanka Poznanovic, Boris Demur, Era Milivojevic, EXAT 51, Family from Sempas, Gorgona, Ivan Kozaric, Ivana Tomljenovic Meller, Josip Seissel (Jo Klek), Marijan Molnar, Marko Pogacnik, Mladen Stilinovic, Nasko Kriznar, OHO, Red Peristyle, Tomislav Gotovac, Traveleri, Vladimir Bonacic, Vlado Martek, Zeljko Jerman ve Zeljko Kipke’nin yapıtlarını içeren dört bölümden oluşuyor.

Basılı başlıklı bölüm avangard dergi yayıncılığının vasiyeti ve sürekliliğine odaklanırken, Konstrüktivizmin Vasiyeti konstrüktivist estetiğin 20. yüzyılda nasıl yayıldığına ve dönüştüğüne işaret etmektedir. Özne = Nesne, performans sanatlarının bölgede 1920’lere dek uzanan çarpıcı tarihini temsil ederken, Ütopya ve Radikalizm de cesaretle siyasi seçkinlerin iktidarı ve gücüne karşı duran aktivizmi örneklendirmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT