Kıpırdayan Resimler - Fatih Özgüven

Kıpırdayan Resimler - Fatih Özgüven

Tarihler: 12 Aralık 2018 Çarşamba ~ 29 Aralık 2018 Cumartesi

Yer: Bilsart

Adres: Evliya Çelebi Mahallesi, Kıblelizade Sk. No:5/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 245 90 30

Web: http://www.bilsart.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2018 ~ Ara 29, 2018

Bilsart, 4 Aralık - 29 Aralık tarihleri arasında, küratörlüğünü Fatih Özgüven’in üstlendiği “Kıpırdayan Resimler” adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sinemaya ‘Kıpırdayan Resimler’ demek adettendir. Sinemada görüntünün ‘kıpırdayan’ kısmı büyüleyicidir ama beni işin ‘resim’ kısmı da her zaman çok ilgilendirdi. Çerçevenin ya da kameranın hareketinin içerdiği formların ressamca düzenlenmesi; simetri- asimetri, denge- dengesizlik, ağırlık duygusu- hafiflik duygusu; ressam gibi davranmanın sinemasal ve sinema öncesi yolları, imkanları… Bilsart’ın daveti üzerine hazırladığım, 2018 Aralık ayı boyunca sürecek üç sanatçılı program bunu tersten yapıyor ama aynı kapıya çıkıyor aslında. Burada, sevdiğim ve video ile de uğraşmayı seven ressamlar kendi resimsel dünyalarının imgelerini kıpırdatmaya davet ediliyorlar.

Mert Öztekin’in portreleri - ki aslında nesnelerin resimlerini yaparken de onların portrelerini yapıyordur - Twin Peaks dizisinde aniden çekmece tokmağına dönüşen ya da onun içine çekilip orada kalan kıza benzerler. Atılmamış bir çığlık, önü ya da sonu olmayan hareketin bir aşamasında nedensizce dona kalmışlık bu portrelerde tekinsizliğin esasıdır. Kıpırdayan Resimler dizisinin ‘Hop On - Hop Off’ dilimi için yaptığı animasyonlar, harekete başvurmak suretiyle bu belirsizliği ortadan kaldıracak sanabilirsiniz, ama aslında tam da tersini yapmaktalar. Tekinsizliği arttırmak. Bunlar, sergi mekanında onun öbür işlerine destek çıkan bir takviye grubuyla, küçük seramik figürleri ile birlikte yer alacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT