Kitap Resimleri Sergisi

Kitap Resimleri Sergisi

Tarihler: 17 Aralık 2019 Salı ~ 01 Şubat 2020 Cumartesi

Yer: Bozlu Art Project Şişli

Adres: Mongeri Binası, 19 Mayıs Mahallesi Dr. Şevket Bey Sokak No:5 Şişli İstanbul

Telefon: 212 233 72 33

Faks: 212 219 82 22

Web: http://www.bozluartproject.com/

E Posta: contact@bozluartproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2019 ~ Şub 1, 2020

Bozlu Sanat Yayınları’nın ilk resimli çocuk kitabı olan Ressam Masalı, 17 Aralık akşamı Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda gerçekleşecek tanıtımla okuyucuyla buluşuyor. Ressam kişiliğinin yanı sıra öz kültürümüzün konularıyla da yarattığı öyküler ve resimlediği çocuk kitaplarıyla sanat dünyamızda 50. yılını dolduran Can Göknil’in “Kendi ressamlarımız hakkında çocuklar için bir sanat tarihi kitabı hazırlasaydık içeriği nasıl olurdu, çocuklara sanat ve sanatçı kavramını nasıl anlatırdık?” gibi sorulardan hareketle ortaya koyduğu kitap, çocuklara sanatın bir ressam duyarlılığıyla sunulması anlamında sanat tarihimiz açısından oldukça önemli ve ender bir çalışma. Can Göknil’in tekerleme şeklinde yazdığı özgün metni ve sanat tarihimize ressamca bir bakış niteliği taşıyan zengin görselliğiyle Türkiye’deki çocuk kitapları arasında önemli bir boşluğu dolduracak Ressam Masalı isimli kitapta yer alan orijinal resimler, kitap tanıtımıyla eş zamanlı gerçekleşecek sergide sanatseverler ile buluşacak.  17 Aralık 2019 - 1 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek sergiyi gezen ziyaretçiler, Murat ve Esma Ertel ile Erdem Dilbaz’ın kitaptan yola çıkarak hazırladığı ses ve video enstalasyonunu da görebilecekler. 

Sanat tarihçileri Dr. Özlem İnay Erten ve Oğuz Erten’in Türkiye’nin sanat tarihiyle ilgili çocuk kitaplarının eksikliğine dair görüşleriyle şekillenen bu proje onların danışmanlığı ile hayat buldu. Can Göknil, kitabı yazıp resimlemeden önce okullara giderek çocuklarla görüştü ve kitapta yer alacak resimlerle ilgili onların düşüncelerini aldı. Gerek resimleri gerekse özgün içeriğiyle akıllarda kalacak kitap, çocuklara ressamlarımızı usta bir ressamın bakış açısından sunmak ve onlara sanat sevgisi kazandırmak amacıyla Bozlu Sanat Yayınları tarafından hazırlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT