Klasik Çağ Öncesi Anadolu’da İnsan Görüntüleri

Tarihler: 24 Ocak 2013 Perşembe ~ 15 Şubat 2013 Cuma

Yer: Aygaz Genel Müdürlük Binası

Adres: Aygaz Genel Müdürlük Binası, Büyükdere Cad. No:145-1 Zincirlikuyu, Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2013 ~ Şub 15, 2013

Aygaz, “Aygaz Kitaplığı” adlı serinin 12. kitabını bir sergi ile tarih ve sanat meraklılarıyla buluşturuyor. “Klasik Çağ Öncesi: Anadolu’da İnsan Görüntüleri” adlı sergi, Aygaz Genel Müdürlük binasında, 15 Şubat 2013 tarihine kadar sanat, tarih ve fotoğraf tutkunları tarafından ziyaret edilebilecek. Aygaz’ın desteğiyle Prof. Dr. Önder Bilgi tarafından hazırlanan kitabın içeriğinden derlenen sergi Anadolu’nun tarihine farklı bir açıdan ışık tutuluyor.

Aygaz, “Aygaz Kitaplığı” adlı serinin 12. kitabını bir sergi ile tarih ve sanat meraklılarıyla buluşturuyor. “Klasik Çağ Öncesi: Anadolu’da İnsan Görüntüleri” adlı sergi, Aygaz Genel Müdürlük binasında, 15 Şubat 2013 tarihine kadar 09:00-17:00 saatleri arasında görülebilir. Aygaz’ın desteğiyle Prof. Dr. Önder Bilgi tarafından hazırlanan kitabın içeriğinden derlenen sergi Anadolu’nun tarihine farklı bir açıdan ışık tutuluyor.

Prof. Dr. Önder Bilgi tarafından kaleme alınan “Klasik Çağ Öncesi Anadolu’da İnsan Görüntüleri” adlı kitap ve serginin koordinatörlüğünü Bahattin Öztuncay, yayın organizasyonunu Nezih Başgelen üstlenirken, tasarımını ve kitapla aynı adı taşıyan serginin küratörlüğünü Yeşim Demir yaptı. Sergide yer alan görseller Hadiye Cangökçe tarafından fotoğraflandı.

Klasik Çağ Öncesi Anadolu’da İnsan Görüntüleri kitabında Anadolu topraklarının heykeltıraşlık ve resim sanatı zenginliğini sergileyen farklı uygarlıklara ait insan görüntüleri bir araya getirildi. Anadolu’nun tarih ve kültürüne ışık tutan belgelerin tanıtılmasına yıllardır destek veren Aygaz bünyesinde yayınlanan ve Klasik Çağ öncesi insan görüntülerinin çeşitliliğini gözler önüne seren kitap, Prof. Dr. Önder Bilgi’nin uzun soluklu ve titiz çalışması sonucu ortaya çıktı. Kitap, toplumu bilgilendirmenin yanı sıra, akademik çevreler ve öğrenciler için de referans niteliği taşıyor.

“Klasik Çağ Öncesi Anadolu’da İnsan Görüntüleri”nde, başlangıcından Ege Dünyası Klasik Çağ İon/Helen uygarlığının ortaya çıkışına kadar olan zaman dilimi içinde insan betimlemelerinin örnekleri bir araya getirildi. Klasik Çağ öncesi Anadolu zaman çizelgesini, yani kronolojisini oluşturan Paleolitik, Mezolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç ve Demir Çağlarına ait insan betimlemeleri belirlendi ve katalog bilgileri toplandı. Bu yolla, betimlemelerin çağlar boyunca Anadolu coğrafyasının hangi bölgelerinde hangi amaca yönelik olarak meydana getirildikleri ve nasıl bir gelişim gösterdiklerinin genel bir değerlendirilmesinin yapılması amaçlandı.

Aygaz Kitaplığı’nın 12. Kitabı
Tarih ve kültürüyle bulunduğu coğrafyanın zenginliklerini yeniden hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Aygaz, 1996 yılından bu yana sürdürdüğü “Aygaz Kitaplığı” projesiyle birçok değerli eseri kültür-sanat hayatımıza kazandırdı. 1996 yılında “Türkiye, Baştan Başa Bir Ülke” kitabıyla başlattığı projeyi 1997’de “Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik”, 1998’da “Tanrılar Dağı Nemrut”, 2000’de “Otağ-ı Hümayun-Osmanlı Çadırları”, 2002’de “Hasbahçe - Osmanlı’da Bahçe ve Çiçek”, 2003’de “Dersaadet’in Fotoğrafçıları”, 2005’te “Hatıra-ı Uhuvvet-Portre Fotoğrafların Cazibesi”, 2006’da “Osmanlı Sarayı’nın Çocukları: Şehzadeler ve Hanım Sultanların Yaşamları, Giysileri” ve “Troia Hazineleri”, 2008’de “II. Meşrutiyet’in İlk Yılı” ve 2010’da “Hanedan ve Kamera” kitapları ile sürdürdü. “Anadolu’da İnsan Görüntüleri” Aygaz kitaplığının 12’nci kitabı…

Aygaz ayrıca Osmanlı diplomatik arşivlerinin bilgi ve belgelerini araştırmacılar için daha ulaşılır kılmak amacıyla Osmanlı arşivlerinden derlenen bilgi ve belgeleri kitap haline getirerek de yayınlıyor.

Aygaz Genel Müdürlük binası daha önce; Atatürk fotoğrafları, Kayıp Şehir Sagalassos, Hanedan ve Kamera, 50 yılın yükselen enerjisi: Aygaz ile Üç Objektiften Afrodisyas adlı fotoğraf sergilerine de ev sahipliği yaptı.

“Klasik Çağ Öncesi: Anadolu’da İnsan Görüntüleri” adlı kitabı edinmek isteyenler, Sadberk Hanım Müzesi’yle iletişim kurabilir (Büyükdere Piyasa Caddesi No:27- 29 Sarıyer, İSTANBUL;
Telefon: +90(212) 242 38 13 -14, Fax: +90(212) 242 03 65, e-posta: shm@biri.com.tr)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT