“Kozmopolitanlık” ve “Biraradalık” Fotoğrafları BİLGİ’de Sergileniyor

Tarihler: 11 Ağustos 2009 Salı ~ 31 Ağustos 2009 Pazartesi

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Adres: Kurtuluşderesi Cad. No:47 Dolapdere İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 11, 2009 ~ Ağu 31, 2009
“Kozmopolitanlık” ve “Biraradalık” Fotoğrafları BİLGİ’de Sergileniyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Karadeniz’de Devinimler: İki Post-Emperyal Şehirde Göç ve Kozmopolit Dinamikler, İstanbul ve Odessa” sergisine ev sahipliği yapıyor. Rus/Sovyet ve Osmanlı mirasından devralınan ‘kozmopolitanlık’ ve ‘biraradalık’ imgelerinden oluşan sergi, 11-31 Ağustos tarihleri arasında Dolapdere Kampüsü’nde ziyaret edilebilir.

İngiltere’de Arts and Humanities Research Council (AHRC) tarafından desteklenen ve Cambridge Üniversitesi Antropoloji bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Caroline Humphrey, Dr. Yael Navarro Yashin ve Dr. Vera Skvirskaya tarafından yürütülen proje; Rus/Sovyet ve Osmanlı mirasından devralınan ‘kozmopolitanlık’ ve ‘biraradalık’ imgelerinin, İstanbul ve Odessa şehirlerinde tarih boyunca yaşanan ve bugün de devam eden göç hareketleri sonucundaki dönüşüm süreçlerini ve bu süreçte ortaya çıkan yeni kent imgelerini irdelemeyi amaçlıyor.

Proje araştırmaları çerçevesinde Şubat 2009’da, Odessa ve Batum’da Dr. Vera Skvirskaya ve Martin Demant Frederiksen ile İstanbul’da Kristen Biehl ve Lale Ertuş’un tarafından çekilen fotoğraflar, 11 - 31 Ağustos 2009 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde ziyaretçilerle buluşuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT