Kubilay Mert Ural - Faniler ve Feza Problemleri

Kubilay Mert Ural - Faniler ve Feza Problemleri

Tarihler: 17 Eylül 2018 Pazartesi ~ 20 Ekim 2018 Cumartesi

Yer: Pilot Galeri

Adres: Sıraselviler Cadd. No:83/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 55 05

Web: http://www.pilotgaleri.com

E Posta: info@pilotgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2018 ~ Eki 20, 2018

Pilot Galeri, 15 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında Kubilay Mert Ural’ın “Faniler ve Feza Problemleri” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kubilay Mert Ural’ın çalışmaları, sanatın ve dünyanın arzuları, düş kırıklıkları ve nihayetinde ihtiyaçlarıyla ilgilidir. Sonsuz ve tamamlanmayan bir döngüde, kaosun ve düzenin aynı olduğunu hatırlatırlar. Bazen eksik bir hikayeyi anlatır, bazen oradan geçerken uğranmış gibi görünebilir bu eserler.. Her biri bir karşılaşma, bir arayıştır. Çöle yeniden döndüğünde nereden geçtiğini hatırlamak için bir işaret, hayali dünyalardan bir anı, çocukluğa yolculuktan geriye kalan birkaç nesne, mağarada elinin izini çizen o ilk insanın duygusuna geri dönüş vardır bu işlerde..

Ural türler, zamanlar, hisler arasında bir hayali müze kuruyor. Müzesindeki eserler birbirlerine benzemiyor belki, ancak bizimle ve birbirleriyle konuşuyorlar. Kimi zaman kadraja tanımlanamayan bir nesne giriyor, kimi zaman cinsiyetler, durumlar ve mekanlar arasında salınıyor kamera. Ural kolonyalizmden de bahsediyor, popüler kültürün yeni dilinin kelimelerini de hizaya diziyor. Bu görsel anlatılar, resmin kurallarına uymakla ilgilenmiyor; kimi zaman yüzeyde, kimi zaman perspektiften yoksun başka bir gerçeklikte var oluyorlar. Ural, geçmişle bugün arasında etkileşen bir okuma öneriyor. Hayaletler, internetin kara delikleri, kedi videolarından Donald Trump’a uzanan bu komik, neredeyse çizgi film gerçekliğindeki resimler, Ural’ın kolay tanımlanamayan dünyası içinde yan yana duruyor. Kaos, tüm bu yerleştirmelerde son derece akılcı görünüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT