Kullanışlı İhlaller

Tarihler: 11 Mart 2009 Çarşamba ~ 26 Nisan 2009 Pazar

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclisi Mebusan Cad. No:45 Fındıklı-İstanbul İstanbul

Telefon: (212) 334 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2009 ~ Nis 26, 2009
Kamusal alanda “Kullanışlı İhlaller” Siemens Sanat’ta
Türkiye’de güncel sanatın en önemli merkezlerinden Siemens Sanat, Mart ayında benzersiz bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 11 Mart-26 Nisan tarihleri arasında seyircisiyle buluşacak olan “Kullanışlı İhlaller” adlı sergi, yerli ve yabancı güncel sanatçıların kamusal alanı farklı formlarda kullanarak gerçekleştirdikleri yapıtlara yer veriyor.

Küratörlüğünü T.Melih Görgün ve Mürteza Fidan’ın yaptığı Siemens Sanat’ın yeni sergisi “Kullanışlı İhlaller”, İngiliz sanatçı Gordon Young’ın yanı sıra sanat grupları Atılkunst ve Urbaneer’in çalışmalarından oluşuyor.

Urbaneer çalışmalarında kenti bir oyun alanına dönüştürerek, karakterini farklı toplumsal kesitlerle analiz ederek, çoğul sonuçlara ulaşmayı amaçlıyor. Atılkunst, kamusal alanın farklı bir formu olan internet mecrası üzerinden güncel söylemleri sapmalara uğratarak, ironi yoluyla toplumsal uyarıcı bir rol üstleniyor. Gordon Young ise çalışmalarında tipografiyi çevreyle kavramsal ilişkiye sokarak yorumluyor.

Sergi küratörlerinden Mürteza Fidan’a göre toplumsal içerikli, bir çok sosyal kesim ile işbirliği halinde kollektivizm içeren, sürece dayalı farklı mekanlarda üretilen sanat uygulamaları, temsiller arası diyaloğu geliştiriyor. Bu diyalog, bilindik olmayan sosyal formlar ve onların zihinselliklerini hayal edebilmenin farklı yollarını bulmaya çalışıyor. Bu durum kamusallığın genelleştirici kaidelerinin ihlal edilmesiyle sağlanıyor.

Bir belgesel sergi düzeni içinde sunulacak olan ‘Kullanışlı İhlaller’ sergisi, 11 Mart -26 Nisan tarihleri arasında Siemens Sanat’ta haftanın her günü saat 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

www.siemenssanat.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT