Başak Ertür Arter’de

Başak Ertür Arter’de

Tarihler: 07 Kasım 2019 Perşembe ~ 02 Ocak 2020 Perşembe

Yer: Arter Galeri

Ücret: Ücretsiz

Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2019 ~ Oca 2, 2020

Açılış programındaki sergilere paralel bir içerikle ilerleyen Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında; akademisyen, yazar, editör ve çevirmen Başak Ertür “Vaatleri ve Skandallarıyla Performativite Kavramı” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. 7 Kasım Perşembe akşamı 19:00’da Atölye’de düzenlenecek konuşmada Ertür, “performativite” kavramını, Kelimeler Pek Gereksiz sergisinde yer alan bazı süreç temelli ve performans odaklı eserler üzerinden değerlendirecek.

Kamuya açık olarak düzenlenen konuşmalar, atölye çalışmaları, seminerler ve sergi turlarının yanı sıra uzun soluklu programların yer aldığı Öğrenme Programı kapsamında; her hafta Arter’de sergilenen yapıtların bağlamını genişletmeyi amaçlayan Yorumlama Etkinlikleri düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında 7 Kasım 2019 Perşembe akşamı 19:00’da Atölye’de Başak Ertür, “Vaatleri ve Skandallarıyla Performativite Kavramı” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Konuşmada Ertür, kökeni dil felsefesinde olsa da performans kuramında da sık sık rastlanan; gündelik dilde sıklıkla “teatral” anlamında kullanılan ama aslında tam da o anlama gelmeyen “performatif” teriminin kısa bir tarihçesini sunacak ve kavramın farklı düşünsel geleneklerde açtığı bazı tartışmalara değinecek. Ardından, süreç temelli ve performans odaklı çağdaş sanat pratiklerinin dünyaya ne şekillerde temas ve müdahale ettiğini, dünyayı nasıl ıskaladığını, bu temas ve isabetsizliklerin açtıkları deneyim alanlarını “performativite” kuramı üzerinden nasıl düşünebileceğimiz sorusunu; Arter’in açılış programında yer alan Kelimeler Pek Gereksiz sergisindeki bazı eserlerin ışığında değerlendirecek.

Beş yıl boyunca Arter’in kurumsal sponsorluğunu üstlenen Tüpraş’ın desteği sayesinde 2 Ocak 2020’ye kadar sergilerin ücretsiz olarak ziyaret edebileceği Arter’de gerçekleşecek etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Arter salı, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri 11:00–19:00; perşembe günleri ise 11:00–20:00 saatleri arasında ziyarete açık. Müze, her ayın ilk cumartesi günü “Uzun Cumartesi” kapsamında 11:00–24:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT