Kuruma

Tarihler: 16 Ekim 2012 Salı ~ 13 Kasım 2012 Salı

Yer: Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Sanat Galerisi

Adres: Dereboyu Cad. No:12/A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 236 58 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2012 ~ Kas 13, 2012

Beşiktaş Belediyesi ve Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi işbirliğiyle 15 Ekim-13 Kasım 2012 tarihleri arasında açılacak “KURUMA” adlı uluslararası enstalasyon sergisine Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Sanat Galerisi ev sahipliği yapacak. Türkiye’den ve dünyadan 28 sanatçının eserlerinin yer alacağı sergi, kuraklığın toplum üzerinde yarattığı kalıcı etkilere dikkat çekmeyi hedefliyor.

Beşiktaş Belediyesi, sanatçıların kuraklık gibi önemli bir soruna dikkat çeken eserlerinden oluşan "Kuruma" adlı sergiye destek verdi. Beşiktaş Belediyesi ve Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Kuruma” adlı uluslararası enstalasyon sergisi, 15 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da yapılacak bir açılış ile Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

2009 yılında, sanatın ve sanatçının göçebe olduğuna inanan bir grup sanatçının oluşturduğu Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde sergiler açtı. Daha önce bütünleşme, vazgeçme, dönüşme, acıkma ve paylaşma gibi farklı temalara değinen eserleriyle göçebelik ve değişkenlerinin toplumdaki etkisine dikkat çekmeyi amaçlayan grup İstanbul'da kuraklık temasına odaklanacak.

Günümüzün en büyük çevresel sorunlarından biri olan kuraklığın toplum üzerinde yarattığı kalıcı etkilere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek sergi 13 Kasım 2012 Salı gününe kadar Ortaköy Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak. Türkiye ve dünyadan 28 sanatçının 28 farklı eserinin yer alacağı sergi, Pazar hariç her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi Hakkında:

Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi’nin ilk adımları 208 yılında atıldı, 2009 yılında yola çıktı. Başlangıçta yola çıkanlara ek olarak yeni sanatçılarla bağını kurmakta ve büyümektedir. Sanatın ve sanatçının göçebe olduğuna inanan grup; birikimini her durakta yollarının kesiştiği kişilerle paylaşmaktadır. “Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi” süreç içinde farklı mekânlarda, yeni sanatçıların ve üretimlerinin sunumlarıyla gelişen uluslararası bir inisiyatif, “göçebe” pek çok sanatçının değişik aşamalarda katkıda bulunduğu bir projedir. Göç süreci, göçebelik ve değişkenlerinin toplumdaki etkisi üzerine irdeleme yapma arzusundan kaynaklanan proje için birlikte olan sanatçılar; göç sürecinin küresel boyutuna değinen yeni işler üretmektedir. Oluşumun ilgi alanı, toplumun içinde bulunduğu dönüşümü gözlemlemek, anlamak ve sanatçılar aracılığıyla müdahalede bulunmaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT