Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu

Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu

Tarihler: 08 Mart 2018 Perşembe ~ 25 Kasım 2018 Pazar

Yer: Sadberk Hanım Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2018 ~ Kas 25, 2018

Sadberk Hanım Müzesi, 8 Mart - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında “Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu" sergisine ev sahipliği yapacak. Müze koleksiyonunda yer alan değişik form ve bezemeye sahip Kütahya üretimi çini ve seramiklerin ziyaretçilerle buluşacağı serginin küratörlüğü, aynı zamanda sergi kataloğunu da hazırlayan Hülya Bilgi ve İdil Zanbak Vermeersch tarafından yapıldı.

Sadberk Hanım Müzesi, 8 Mart – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında yine önemli bir koleksiyonu ziyaretçilerle buluşturacak. “Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu” sergisinde, eski çağlardan günümüze kadar seramik üretimini kesintisiz olarak sürdüren ve Osmanlı döneminde İznik’ten sonra ikinci önemli çini üretim merkezi olan Kütahya’da üretilmiş çini ve seramik örneklerine yer veriliyor.

Kronolojik bir düzende üslup özelliklerine göre sergilenen “Sadberk Hanım Müzesi Kütahya Çini Ve Seramik Koleksiyonu”, Osmanlı döneminde Kütahya’da 18. ve 20. yüzyıllar arasında yapılan üretimin bir yansımasını gösteriyor. Kütahya’daki çini ve seramik üretimlerinin gelişiminin hem sanatsal hem de zanaat olarak anlaşılmasına imkân tanıyan zenginlikte olan eserler aracılığıyla dönemin çini ve seramiklerinin desen ve form çeşitliliği, hamur ve sır kalitesindeki değişim takip edilebiliyor.

1979 yılında Kütahya merkezde yapılan altyapı çalışması sırasında çıkan seramik buluntuları Kütahya’da üretimin İznik ile paralel devam etmiş olduğunu gösteriyor. Kütahya’da erken Osmanlı döneminden itibaren yüzyıllar boyu direnerek ayakta kalmayı başarmış olan bu sanat dalı, her dönem farklı bir yaratıcılık ve üslupla karşımıza çıkıyor. Kütahyalı ustaların eserleri, her daim halkın ihtiyacını karşılamaya devam etmiş, aynı zamanda çinileri ile önemli tarihi yapıların duvarlarını süslemiştir. 19. yüzyılda müzelerde ve özel koleksiyonlarda çoktan yerlerini almış olan Kütahya çini ve seramikleri, koleksiyon değeri bakımından bugün de önemini arttırarak sürdürmektedir.

274 eserin yer aldığı sergi, 8 Mart-25 Kasım 2018 tarihleri arasında, Çarşamba günleri hariç her gün 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT