Lesya Demchenko - Kartonun Rengi

Tarihler: 21 Ocak 2013 Pazartesi ~ 27 Ocak 2013 Pazar

Yer: Pera Sanat Galerisi

Adres: Sıraselviler Cad. No:26 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 30 08

Faks: 0212 252 30 82

Web: http://http://www.peraartgallery.com/

E Posta: info@peraartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2013 ~ Oca 27, 2013

1974 Yılında Ukrayna’nın Kiev kentinde doğan sanatçı 1991 yılında Kiev Devlet Sanat Okulunu bitirdi. Daha sonra Eugen Muhoid atölyesi’nde çalışmalarını sürdüren sanatçı 1992-1996 yılları arasında İtalya’nın Perugia kentinde Güzel Sanatlar Akademisi’ne devam etti. 1997 yılında biyoloji profesörü olan babasının TÜBİTAK’taki görevi nedeniyle Türkiye’ye gelen Lesya Demchenko Türkiye’de 10 kişisel sergi ve birçok karma sergiye katıldı. 2000 yılında 2 kişisel sergisini Almanya’nın Hielberg ve Eppheim kentlerinde açtı. Yağlıboya ve suluboya ile yaptığı resimlere son yıllarda “Karton Tekniği” ile yaptığı resimleri de eklemiştir.

Lesya Demchenko resimlerini şöyle tanımlıyor;
“Resimler coğu zaman duvarları süslemesi için kullanılır; o yüzden sevinç vermeleri, hoş ve zengin olmaları beklenir. Karton resimler taşıdıkları farklı olanaklarla, renkleriyle ve tabii özgünlükleriyle zenginlerdir.

Karton resimler için kullanılan malzeme kesilmiş boyanmış ve yapıştırılmış, sıradan bir kartondur ve diğer kağıt parçaları bu kartonun üstüne yapıştırılır. Gerçek bir sanat eseri yaratmak için bu kadarı yeterli; ama bu resimleri kolaj olarak adlandırdığımız şeyden bir farkı var. Bu resimlerin asıl esprisi, kartonun iç kısmının kullanılış biçimi; yani uzaktan renk çizgilerine benzeyen dalgalardır.”

Farklı tekniklerle çalışan sanatçının eserleri İstanbul sanat ortamının en ilginç eserlerinden biri oldu. Bunun yanı sıra eserlerin çoğu gerçek İstanbul yaşamını yansıtıyor.Sokaklar, insanlar, balkonlara asılı çamaşırlar, her köşe başında karşılaşılan kediler ve köpekler, çatılardan görülen Boğaz manzarası…..

Bütün çağdaş sanat eserleri gibi Demchenko’nun yaratılıcılığı da farklı açılardan değerlendirilebilir. Başlangıçta sadece insanları şaşırtmak için sistematik olarak kullanılan nüktedan tekniği görürsünüz ama bunula bitmez. Resimler çok derin, profesyoneldir ve ressamın ruhunu yansıtır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT