Leylâ Gediz - Serpilen

Leylâ Gediz - Serpilen

Tarihler: 28 Şubat 2017 Salı ~ 02 Nisan 2017 Pazar

Yer: Contemporary Art Gallery

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2017 ~ Nis 2, 2017

‘’İmajlar anlam taşıyan yüzeylerdir. İmajlar -temel olarak- uzay ve zamanın X noktasında yeralan ve ancak uzayla zamanın dört boyutu iki yüzey boyutuna indirgenip soyutlandığında bizler için anlaşılır hale gelen bir şeylere işaret ederler. Uzay ve zamandan yüzeyleri soyutlamaya ve onları gerisin geriye uzay ve zamana yansıtmaya yarayan bu özgül beceri ‘hayalgücü’nün ta kendisidir. […]

İmaja özgü bu uzay ve zaman, sihir dediğimiz dünyadan başka birşey değildir, herşeyin yinelendiği ve herşeyin anlamlı bir bağlama katkıda bulunduğu bir dünya. Böyle bir dünya, yapısı itibarıyle, tarihin doğrusal çizgisinde ilerleyen, hiç bir şeyin tekrar etmeyip her şeyin bir neden ve bir sonuca bağlı olduğu dünyadan farklıdır.‘’

THE PILL, Leyla Gediz’in galerideki ilk kişisel sergisini sunmaktan mutluluk duyar.

Üç yıl önceki son kişisel sergisinin ardından, Leyla Gediz Serpilen adlı yeni sergisinde tamamı yeni olan işler gösteriyor. Kelime, Türkçe’de büyüyüp gelişme anlamına gelirken bir yandan da yayılmayı ima ediyor.

Serginin ardındaki küratöryel kararlar, değişik erişim noktalarına imkan verip onları çoğaltarak seyirciyi serginin bütünü üzerinde düşünmeye çağırıyor. Leyla Gediz, resim ile yerleştirmenin hemen hemen birbirinden ayrılmaz olduğu bir temsil biçimi kuruyor ve bu süreçte seyircinin resim deneyimini dönüştürüyor.Yeni sergi, sınırlı bir renk paleti kullanan resimleri bir araya getiriyor. Konular sanatçının yakın çevresinden alınma; Gediz’in resimleri bizi anların mahremiyetine davet ediyor, sanatçı orada kendi ‘çerçöpü’ içinden yol alarak dünya ile bağlar kurmayı hedefliyor. Resimlerde temsil edilen nesnelerden bazıları, sanatçının gözüne göründükleri gibi çıplak halleriyle sergi mekanında yer alacak, minimal heykelsi unsurlar olarak işlev görecekler. Bu yolla sanatçı seyircinin bir sınırı aşmasını, nesnelerin öznelliğinin bir yol bulma aracı haline geldiği bir mekana ayak basmasını istiyor. Burada edindiğimiz algı ve işler arasında kurduğumuz bağlarla kendi anlam ipliğimizi örüyoruz.

Leyla Gediz, 1974’de İstanbul’da doğdu. Çalışmalarını İstanbul ve Lizbon’da sürdürüyor.

Gediz, ürettimi ile Türkiye çağdaş sanatında önemli bir yer tutuyor.

Sanatçı Görsel sanatlar üzerine MA derecesini Goldsmiths College’de (Londra), BA derecesini ise Frankfurt’taki Staedelschule für Bildende Künste ve Londra’daki Chelsea College of Art and Design’a devam ettikten sonra Slade School of Fine Art’ta aldı.

Eserleri çeşitli platformlarda geniş bir şekilde sergilenen Gediz’in birçok prestijli özel ve kurumsal koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT