Luz Blanco - Hatırlamıyorum ve Ahmet Doğu İpek - Çokluk

Tarihler: 14 Mart 2012 Çarşamba ~ 28 Mart 2012 Çarşamba

Yer: Sanatorium Gallery

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cd. No 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2012 ~ Mar 28, 2012

Sanatorium Gallery’den Eşzamanlı İki Sergi: “Hatırlamıyorum” ve “Çokluk”

İstanbul’da yaşayan Fransız-İspanyol asıllı sanatçı Luz Blanco’nun “Hatırlamıyorum” sergisi ve Ahmet Doğu İpek’in “Çokluk” isimli ilk kişisel sergisi 28 Mart 2012 tarihine kadar Sanatorium Gallery’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor…

Sanatorium Gallery’nin giriş katında karşımıza çıkan Ahmet Doğu İpek, ilk kişisel sergisi “Çokluk” ile; güruh, kitle, sıkışma ve yoğunluk kavramlarıyla bizlere “çok olma halini” sorgulatırken, Luz Blanco “Hatırlamıyorum” sergisiyle, hatırlamak ve unutmak arasındaki ince çizgiye bizleri davet ediyor.

Luz Blanco, “Hatırlamıyorum” sergisiyle neleri hatırlamak istediğimizi ve hatırlamak istemesek de belleğin neleri muhafaza ettiğini sorgularken geçici hatıralar toplar gibi görseller üretiyor. Sergilenen resimler, sinema tarihinde yapılan bir araştırma şeklinde düzenleniyor. Blanco için sinema; ortak, ayrışık, geçici ve anonim belleklerin üretilmesi için bir model. Sanatçı bu sergisinde, hatıraları gerçeğin yeniden inşası olarak gözler önüne seriyor.

Ahmet Doğu İpek ise “Çokluk” ile; çok boyutlu, birlik oluşturan otonom bir çeşitliliğin ifadesi yerine, güruh, kitle, sıkışma, yoğunluk, örtünme, yığın ve yığının işaret ettiği ‘‘olumsuzlama olarak çokluk’’ kavramlarından yola çıkıyor. Yakın zamanlarda ürettiği işlerden oluşan eserlerinde, büyüdükçe daralan bir biçim olarak “çok olma hali”ni irdeleyen sanatçı, eserlerine verdiği “Bina Pornosu”, “Yığın”, “İkinci Hasat” gibi kavramlarla bir yandan gözde kentlerin mimari ve kültürel dokusuna bir yandan da uygarlığın insanları doğadan kopartarak tıklım tıklım dolu bir kent yaşamına hapsettiğine dikkat çekiyor.

www.sanatorium.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT