Lynn Sures - Yeraltına Yolculuk

Tarihler: 26 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 05 Haziran 2010 Cumartesi

Yer: Galeri Işık İstanbul

Adres: Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Büyükdere Caddesi, Maslak İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 286 49 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2010 ~ Haz 5, 2010

Amerikalı Kağıt Sanatçısı Lynn Sures, Galeri Işık İstanbul’da

Lynn Sures’un kağıt hamuruyla oluşturduğu sanat eserleri “Yeraltına Yolculuk” başlığıyla 26 Mayıs’tan itibaren Galeri Işık İstanbul’da sergilenecek. Sergi kapsamında 1 Haziran Salı günü 10.00 - 16.00 saatleri arasında bir atölye çalışması da düzenlenecek.

FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Galeri Işık İstanbul sergi salonunda 26 Mayıs Çarşamba günü açılacak “Yeraltına Yolculuk” adlı sergisiyle ünlü kağıt sanatçısı Lynn Sures’u ağırlıyor. Kağıt hamuruyla yaptığı sanat eserleriyle dünyanın en iyi kağıt sanatçılarından biri olarak anılan ve Philadelphia Sanat Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Sures’un özel olarak seçilen 138 eseri, 5 Haziran Cumartesi gününe kadar Galeri Işık İstanbul’da görülebiliyor.

Amerika ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan “pulp-painting” tekniğini Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle ve katılımcılarla paylaşacak olan Lynn Sures, Galeri Işık İstanbul’da açacağı serginin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinde katıldığı atölye çalışmalarından birini 1 Haziran Salı günü Işık Üniversitesi’nde gerçekleştirecek. Tüm öğrencilere ve ilgilenen herkese açık olacak etkinlik 10.00 - 16.00 saatleri arasında düzenlenecek. Bu özel çalışma, katılımcılara kağıt hamurunun malzeme olarak kullanılıp sanat eserine dönüştürülme sürecini deneyimleme fırsatı verecek.

Gelişmiş ülkelerin eğitim sisteminde yaygın olarak kullanılan kağıt hamuru, yaratıcı çalışmalar yapmaya geniş olanaklar veren bir malzeme olarak görülüyor. Işık Üniversitesi, bünyesinde bulunan “Kağıt Atölyesi” sayesinde öğrencilerinin bu çağdaş malzemenin kulanım alanlarını ve uygulamalarını görmesini sağlıyor. Okulda toplanan atık kağıtlar, kağıt hamuruna dönüştürülerek el yapımı baskı ve resim kağıdı olarak geri dönüştürülüyor. Öğrenciler kendi ürettikleri bu kağıtlarla daha sonra özgün baskı çalışmalarının yanı sıra, kağıt hamuruyla üç boyutlu çalışmalar ve tasarımlar ortaya çıkarabiliyor. Geri dönüşüm-kazanım prensibiyle oluşturulan çalışmalar sırasında öğrencilerin çevre bilinci edinmeleri ve sosyal sorumluluk çerçevesinde bilinç düzeylerinin yükselmesi sağlanıyor.

Lynn Sures Hakkında
Corcoran Sanat ve Tasarım Okulu’nda (Washington) öğretim görevlisi ve 2003 yılından bu yana Philadelphia Sanat Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi Lynn Sures, dünyanın pek çok ülkesinde sergi açıyor ve çeşitli atölye çalışmaları düzenliyor. Sures aynı zamanda, The International Association of Hand Papermaking Artists(Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği) üyesi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT