M.Zeki Kaba – Gönül Say Resim Sergisi

Tarihler: 12 Ekim 2010 Salı ~ 22 Kasım 2010 Pazartesi

Yer: Toprak Sanat Galerisi Nişantaşı City’s

Adres: City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi, Teşvikiye Cad. No: 162 Kat: 5 Nişantaşı Şişli İstanbul İstanbul

Telefon: 0533 312 21 10 - 0532 350 79 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2010 ~ Kas 22, 2010

M.Zeki Kaba – Gönül Say Resim Sergisi

Toprak Sanat Galerisi Nişantaşı City’s Avm.deki Galerisinde - Diamond Line işbirliğiyle 2010-2011 sanat sezonuna 2 farklı tarzın temsilcisi olan M.Zeki Kaba-Gönül Say’ın eserlerinden oluşan bir sergiyle merhaba diyor.

M.Zeki KABA
1958`de Eskişehir`de doğdu.Eskişehir Maarif Koleji, Boğaziçi Üniversitesi Turizm Bölümü 1978 mezunu.Aynı dönem Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü başkanlığı ve Animasyon kulübü kuruculuğunu yaptı.
1978-1982 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Dekoratif sanatlar bölümü kayıtlı öğrencisi.Bu dönemde Osmanlı ve Ortadoğu minyatür sanatına ilgi duyup minyatür çalışmalarına başladı. 1987- 1996 yılları arasında New York Jafferson Yalley`de ve Lucy Maxym kolleksiyonlarında yer alıp Macys ve Beverly Hills Gums`da sürekli sergileri oldu. Sanatçı; Minyatür ve resim çalışmalarına bir süre ara verdikten sonra son üç yıldır Bodrum - Yalıkavak`ta çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.
Sade bir anlatımla Bodrum resimleri yapan sanatçı; Bodrum kıyı pitoreskini bazen siyah-beyaz bazen gri tonlarda çalışırken doyumsuz resimler ortaya çıkmaktadır.Yaptığı yel değirmeni,tekneler,ve Bodrum evleri tablolarında mümkün olduğunca detaydan kaçan sanatçı yalın ve sade bir uslupla daha çok pastel tonlar kullanarak,şiirsel bir anlatımla fırçasından Bodrum’u tuvaline aktarmaktadır.

Gönül SAY
1990 yılından bu yana figür ve karakalem çalışan sanatçı, çeşitli atölyelerde eğitimler aldıktan sonra, 1998 yılında hocası Asaf Zeki YÜKSEL ile yağlıboya çalışmalarına başladı.
Sanatçı; yok olmaya yüz tutmuş tarihi Selçuklu – Osmanlı eserlerindeki sanatı karışık teknikle tuvale aktararak günümüze taşımaya çalışmaktadır. Tarihi kapılardaki desen ve motifleri tuvale yapmasıyla tanınan Say, tuvale aktardığı tarihi kapıların yanı sıra bu sergisinde; çinilerdeki eşsiz çalışmalarıyla birlikte, Osmanlı paralarını kendine has bir teknikle, tuvalde değişik dokular oluşturarak yaptığı tablolara da yer verecek. Say, halen Teşvikiye`deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT