Macar, Belçikalı ve Türk Fotoğrafçılardan Human Landscapes Sergisi

Tarihler: 07 Ekim 2010 Perşembe ~ 16 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No: 146 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 60 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2010 ~ Eki 16, 2010

“Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesi kapsamında gerçekleştirilen “Human Landscapes” adlı fotoğraf sergisi; Ekim ayında, son durağı İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor! Proje süresince çeşitli şehirleri ziyaret eden sekiz fotoğrafçının çalışmalarından oluşan serginin açılışı; 7 Ekim 2010, Perşembe günü saat 18:00’de Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek.

İlk olarak, “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” projesinin son durağı Brüksel’de, kapanış etkinlikleri kapsamında sunulan “Human Landscapes” sergisi; daha sonra 2010 Avrupa Kültür Başkentlerinden Pécs’te sanatseverlere sunuldu. Özellikle fotoğraf meraklılarından yoğun ilgi gören sergi, Belçika, Macaristan ve Türkiye’den sekiz fotoğraf sanatçısının proje kapsamında kaydettikleri çalışmalarından oluşuyor.

Değişik duraklarda projeye eşlik ederek gördükleri insan manzaralarını fotoğraflayan sanatçılar, Brüksel’deki Contretype (Wallonie-Bruxelles International işbirliğiyle), Budapeşte’deki Macaristan Fotoğrafevi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ile Fotoğraf ve Video Bölümleri tarafından seçildiler.

Proje kapsamında; Belçikalı fotoğrafçı Francois Goffin, Kütahya, Konya ve Kayseri’yi ziyaret ederken, Philippe Herbet İstanbul’un farklı semtlerini araştırdı. Macar fotoğrafçı Krisztián Bócsi güneyde Antakya, Adana ve Mersin’de çalışmalarını gerçekleştirdi; Gyula Sopronyi ise Antalya, Muğla ve İzmir’e gitti. Projeye Türkiye’den katılan fotoğrafçılar Refik Anadol ve Alican Aktürk Brüksel’de; Efe Mert Kaya ve Maurizio Braggiotti ise 2010 Avrupa Kültür Başkentleri`nden biri olan Pécs’te izlenimlerini kaydettiler.

Belçika, Macaristan ve Türkiye’den sekiz fotoğraf sanatçısının çalışmalarından bir seçki sunan “Human Landscapes” sergisi; 7 – 16 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde görülebilir. Goethe Enstitüsü tarafından, “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı kültür projesi “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” (European Literature Goes to Turkey – Turkish Literature Goes to Europe); Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT