Madde - Işık Sergisi

Tarihler: 12 Haziran 2010 Cumartesi ~ 09 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: Borusan Müzik Evi

Adres: İstiklal Cad. Orhan Adli Apaydın Sok. No:1 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 336 32 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2010 ~ Eki 9, 2010

BORUSAN MÜZİK EVİ’NDE IŞIK MADDEYE, MADDE IŞIĞA DÖNÜŞECEK

Heyecan verici sanatçıların; algının sınırlarını zorlayan görkemli yapıtlarını bir araya getiren « Madde – Işık » sergisi, 12 Haziran – 9 Ekim tarihleri arasında Borusan Müzik Evi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Dünya çapında ünlü 9 sanatçı ve sanatçı grubunun teknolojik temalı yerleştirmelerinden oluşan “Madde – Işık” sergisi, Borusan Müzik Evi’nin tüm katlarında sanatseverlerle buluşuyor. Bu görsel şölenin küratörlüğünü, çalışmalarını Paris merkezli sürdüren ve dünyanın dört bir yanında çok önemli sergilere imza atmış Richard Castelli üstleniyor.

Işık, hareket ve ses öğelerini birleştiren eserler, izleyiciye etkileşimli ve çarpıcı bir deneyim yaşatırken, tek bir keşif yöntemine bağlı kalmayan algılama seçenekleri sunuyor. Yapıtlar, medya sanatının son yönelimlerine bağlı olarak sezgiye, fizikselliğe ve duyulara dayalı yeni bir yaklaşım getirirken, teknoloji konusundaki tutuculuğa sırtını dönüyor. Böylece insan bedeni ve duyuları, olması gerektiği üzere yaratıcı sürecin ve sanat deneyiminin merkezinde konuşlanıyor. Eserlerin bazıları esin kaynağını madde ve ışığın etkileşiminden alırken, bazıları da bu iki öğe arasındaki sürtüşmeden besleniyor. Böylece bazen Madde, Işık’a, bazen de Işık, Madde’ye dönüşüyor.
Sergide yer alan sanatçılar ve sanatçı grupları ise şöyle sıralanıyor:
Granular-Synthesis
Sarah Kenderdine & Jeffrey Shaw
Ulf Langheinrich
Thomas McIntosh / Emmanuel Madan / Mikko Hynninen
Christian Partos
Erwin Redl
Sergi, 12 Haziran’dan 9 Ekim’e kadar, Pazar ve Pazartesi hariç her gün 12.00-19.00 saatleri arasında Borusan Müzik Evi’nde ziyaret edilebilecek.

Richard Castelli Hakında
Richard Castelli, 1999-2007 yılları arasında 2004 Lilles Avrupa Kültür Başkenti projesinin küratörlüğünü üstlendi. Cinemas of the Future, Robots !, Microfolies, Du Côté de Chez… gibi önemli sergilerin de küratörü olan Castelli, Epidemic adlı sanat firmasının kurucusu olarak Shanghai, Roma, Berlin gibi sanat başkentlerinde seçkin müzelerde ses getiren sergilere imza attı.
Jean Michel Bruyère, Du Zhenjun, Saburo Teshigawara, Jeffrey Shaw ve Sarah Kenderdine gibi birçok sanatçının film ve yerleştirmelerinde prodüktör ya da yardımcı yapımcı olarak yer aldı. Yönettiği kısa ve orta metrajlı filmler uluslar arası televizyon kanallarında yayınlandı ve Rio de Janeiro Müzik ve Film Festivali (Brezilya), Estavar Festivali (İspanya) gibi önemli festivallerde birincilik ödülüne layık görüldü.

Madde - Işık Sergisi Son 2 Gün 24.00`e Kadar Açık!
Borusan Müzik Evi’nde 4 aydır devam eden Madde-Işık Sergisi, yaklaşık 25 bin sanatsever tarafından ziyaret edildi. 9 Ekim tarihinde sona erecek olan sergi, bu şaşırtıcı deneyimi kaçırmamak ve son bir kez daha yaşamak isteyen ziyaretçiler için 8 ve 9 Ekim tarihlerinde kapılarını 24.00’e kadar açık tutacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT