Mahmut Celayir - Gölgenin İzinde

Mahmut Celayir - Gölgenin İzinde

Tarihler: 20 Mayıs 2022 Cuma ~ 25 Haziran 2022 Cumartesi

Yer: Pera Palace Hotel

Adres: Meşrutiyet Cad. No:52 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 377 40 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2022 ~ Haz 25, 2022

Istanbul Concept Gallery ve Pera Palace Hotel iş birliği ile yepyeni bir sanat galerisine dönüştürülen Pera Palace Hotel/Galata Fuaye ilk olarak "Gölgenin İzinde” sergisi ile ülkemizin duayen sanatçısı Mahmut Celayir’i ağırlayarak şık bir ön gösterimle kapılarını açtı.

17 Mayıs akşamı, Istanbul Concept Gallery ve Pera Palace Hotel ev sahipliğinde gerçekleşen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da şereflendirdiği ön gösterime, Kültür ve Turizm Bakanlığı Başkontrolörü Enver Öncü, Süleyman-Ahu Orakçıoğlu, Taylan Kümeli, Işık Menderes, Sibel Ateş, Selin Bozkurt, Bahadır-Gaye Kaleağası, Yonca Saraçoğlu, Denizhan Özer, Musa-Bahar Aykaç, Barış-Yeliz Üstünkaya, Saygun-Yasemin Dura, Mete-Gözde Evin, Gülfem Köseoğlu, Feride Çelik, Ebru Uygun gibi iş ve sanat camiasından değerli isimler katıldılar. Duayen sanatçı Mahmut Celayir'in bu sene başında sanatseverlere sunduğu "Peykerun" retrospektif sergisinden seçili eserlerin yanı sıra, en son üretimlerinin de izleyici ile buluştuğu "Gölgenin İzinde / Tracing the Shadow" solo sergisi sanatçının 1977 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında açmış olduğu kişisel sergilerden sonuncusu; bir nevi mini retrospektif sergi olma özelliği taşıyor.

"Gölgenin İzinde / Tracing the Shadow" sergisi; tuval üzeri yağlı boya ve akrilik, ipek baskı, kolaj gibi farklı tekniklerden oluşan geniş spektrumuyla Celayir'in tüm üretimlerinden örnekler teşkil ediyor. Serginin dijital ve NFT bacağını ise merkezi İsviçre’de bulunan uluslararası teknoloji şirketi 4ARTechnologies üstleniyor. Konuklar ön gösterimin ardından 4ArTechnologies katkılarıyla Pera Palace Hotel’in balo salonunda düzenlenen Pera Palas’ta Gece Yarısı temalı özel davete katıldılar ve serginin NFT eserleri hakkında bilgi aldılar.

*** "Geldiğim coğrafyanın topografyası malzeme olarak, sanat serüvenimde çok önemli bir yer tutuyor. Bu coğrafya ile birlikte, maalesef kimliğimizi kaybetmeye doğru gidiyoruz. Politik ve teknolojik hırslar, insan ve doğa arasındaki o duyarlı kültürel dengeyi bozuyor. Bize güven duygusu veren, bizi sarmalayan doğa, parça parça, tarihi ile birlikte elimizden alınıyor. Birçok sanatçı gibi ben de içinde hüzün barındıran bir özlem arayışı içindeyim. Kayıp bir cennetin peşindeyiz hepimiz… Arkaik izlerle yüklü, bir zamanlar ihtişamlı kralların yürüdüğü, sürgün ve göçlerle dolu bir belleğin izlerini sürdüğüm bu yerler yaratma eyleminde, değeri tartışılmaz bir yol gösteriyor. Burada vurgulamak istediğim kendi hikayelerimize sahip çıkmak, deneyimlerimizi taçlandırmaktır. Bu lokal malzemeyi elbette çağdaş bir bakış ile yoğurmak, onu öznel bir alandan evrensele taşımak işin başka bir yanıdır. Bunu sanata ve hayata nasıl baktığımız belirler ancak." / Mahmut Celayir - Peykerun Sergi Kataloğu yazısından

p<>Istanbul Concept Gallery ve Pera Palace Hotel iş birliğiyle gerçekleşen sergi 25 Haziran’a kadar, Pera Palace'ın eksi ikinci katında yer alan Galata Fuaye'de her gün saat 11:00-19:00 aralığında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT