Maksut Aşkar - Edible Art / Yenilebilir Sanat Sergisi

Tarihler: 07 Nisan 2011 Perşembe ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: Akmerkez

Adres: Kültür Mah. Nisbetiye Cad. No:36 Beşiktaş, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 282 04 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2011 ~ Nis 30, 2011

Türkiye’de yeniliklerin öncüsü Akmerkez, bir ilke daha imza atarak, ünlü lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar’ın ‘Edible Art / Yenilebilir Sanat’ sergisinin ev sahipliğini üstlendi. Maksut Aşkar’ın kendine has dokunuşlarıyla farklı tatları harmanlayarak yarattığı lezzet tasarımlarının sergilendiği deneyimsel pop-up serginin ziyaret süresi Akmerkez misafirlerinin yoğun ilgisi sebebiyle 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

Ünlü lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar’ın Kırmızı-Yeşil-Mavi renk skalası etrafında şekillendirdiği ‘lezzetli’ çalışmaların sergilendiği ‘Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar Sergisi’ Akmerkez misafirlerine ilginç deneyimler yaşatıyor.

Enstalasyon (yerleştirme) sanatından da izler taşıyan ve Türkiye’de bir alışveriş merkezi çatısı altında açılan ilk deneyimsel pop-up sergi, 5 duyuya birden hitap ederek Kırmızı-Yeşil-Mavi renklerin ifade ettiği lezzetlerle sanata ve algılara göndermeler yapıyor.

Sergide, kıyafetlerin yerini alan lezzetlerin de kendi içindeki uyumlu dönüşümünden, kulağımıza bir hikaye anlatmaya çalışan akide şekeriyle kaplanmış mankenlere; akide şekerinin bugüne gelişindeki hikayesini anlatan 111 fotoğraflık öyküsünden; günlük stresi bir kenara bıraktıran ve gülümseten aromalı şekerlerlere uzanan geniş bir lezzet yolculuğu sanatseverleri karşılıyor. Bize çocukluğumuzu hatırlatan lokumlar ise, şaşırtan renk ve aromasıyla tatmanızı bekliyor.

Sanatçının daha önce yaptığı çalışmaları 6 katmana bölen ve her bir katmanın fotoğrafını UV lazer baskıyla pleksi yüzeye bastırdıktan sonra ardışık bir şekilde sıralayarak 3 boyutun da ötesine geçilmeyi sağlayan mekanizma ve daha pek çok görülmemiş tasarım harikası lezzet, Akmerkez misafirlerinin yoğun ilgisi nedeniyle 30 Nisan tarihine kadar sergilenmeye devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT