Maksut Aşkar’ın ‘Edible Art /Yenilebilir Sanat’

Tarihler: 10 Mart 2011 Perşembe ~ 10 Nisan 2011 Pazar

Yer: Akmerkez

Adres: Nispetiye Caddesi Etiler İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 282 01 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2011 ~ Nis 10, 2011

Türkiye’de yeniliklerin öncüsü Akmerkez, bir ilke daha imza atarak, ünlü lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar’ın ‘Edible Art /Yenilebilir Sanat’ sergisinin ev sahipliğini üstlendi.

Sanatın ve lezzetin bir arada sunulduğu ‘Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar Sergisi’, 10 Mart Perşembe akşamı seçkin konukların katıldığı bir kokteyle kapılarını açtı. Maksut Aşkar’ın kendine has dokunuşlarıyla farklı tatları harmanlayarak yarattığı lezzet tasarımlarının sergilendiği deneyimsel pop-up sergi 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Ünlü lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar, Kırmızı-Yeşil-Mavi renk skalası etrafında şekillenecek olan ‘lezzetli’ çalışmalarını sergilediği Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar’ adlı sergiyle bir kez daha tüm dikkatleri üzerinde topluyor.

Enstalasyon (yerleştirme) sanatından izler taşıyan serginin ev sahipliğini üstlenen Akmerkez, Türkiye’de bir alışveriş merkezi çatısı altında açılan ilk deneyimsel pop-up sergiyle misafirlerine farklı bir deneyim yaşatıyor!

Maksut Aşkar, farklı tasarım, koku ve lezzetlerin yanı sıra etkileyici bir müzik eşliğinde 5 duyuya birden hitap edecek olan sergisi hakkında şunları söylüyor: “Dünyada ‘food art’ adı verilen bu sanat, yeni yeni dikkat çekmeye ve enstalasyon sergi olarak ön plana çıkmaya başladı.

Biz de ‘Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar’ adını verdiğimiz sergiyle, insan gözünün görebildiği tüm renklerin oluşmasını sağlayan Kırmızı-Yeşil-Mavi renklerin ifade ettiği lezzetlerle sanata ve algılara göndermeler yapıyoruz.”

Akmerkez Marka Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin ise “2010 yılında moda dünyasında büyük ses getiren “Akmerkez FashiOnAir” organizasyonlarımızla ilk kez bir alışveriş merkezi içerisinde pop-up mağazacılık konseptini hayata geçirdik. Bu yıl da yine bir ilki daha gerçekleştirerek, “pop up sergi” konsepti kapsamında Maksut Aşkar’ın lezzeti farklı bir boyuta taşıdığı tasarımlarını misafirlerimizle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Enstalasyon sanatıyla lezzetin bir arada sunulduğu bu sergi ile misafirlerimize farklı bir deneyim yaşatmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT