Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller

Tarihler: 08 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 21 Temmuz 2013 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2013 ~ Tem 21, 2013

“Resim özel bir uğraş. Nasıl ki edebiyat edebiyattan doğuyorsa benim resmim de resimlerden doğar. İşim daima sevdiğim parçalardan esinlenir, hatta bu yapıtlar aracılığıyla yaşarım.”
Manolo Valdés

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, çağdaş sanatın yaşayan ustalarından İspanyol sanatçı Manolo Valdés’i 8 Mayıs - 21 Temmuz 2013 tarihleri arasında, Pera Müzesi’nde konuk ediyor: “Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller”.

Özellikle kullandığı malzemelerin çeşitliliği, büyük boyutlu yapıtları ve forma dair arayışları ile dikkat çeken, Manolo Valdés’in 1980’lerden günümüze uzanan çalışmalarından, çoğunluğu “kadın” konulu 46 resim ve 13 heykelden oluşan 59 yapıtlık “Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller” sergisi, Pera Müzesi ile dünyanın en önemli galerilerinden Marlborough Gallery New York işbirliğiyle hazırlandı.

Kurucuları arasında yer aldığı ve pop sanatın İspanya’daki öncüsü olan Equipo Crónica’nın 1981 yılında dağılmasının ardından kariyerine yalnız devam eden 1942 Valencia, İspanya doğumlu Manolo Valdés, geçmişin başyapıtlarından yola çıkan, tarihsel izler, renk tonları ve dokulardan oluşan sonsuz bir görsel zenginlik sunan ve sanat tarihinden izler taşıyan yapıtlarıyla ilgi çekiyor.

İspanyol Altın Çağı’nın ustaları Velázquez, Zurbarán ve Goya ile daha yakın dönemden Matisse, Picasso, Legér, Brancusi gibi sanatçılardan esinlenen Manolo Valdés giderek göz alıcı tonlarda kullandığı renkler ve aşırı malzeme vurgusuyla sahne gösterilerini anımsatan çalışmalarıyla biliniyor. Geçmişin başyapıtlarını anan eserlerinde, Velázquez’in prenseslerinden birinin saç süsü, Matisse’in kadın figürlerinden birinin yüzü ya da Torres Garcia’nın saati gibi belirli objeleri yinelemesine de sıklıkla rastlanıyor.

Çoğunlukla çuval bezi ve katmanlı boya kullanarak yaptığı resimlerle ve metal, ahşap ve sumermerinden yaptığı, büyüklük ve azametin öne çıktığı heykellerle günümüz sanatına kendine özgü yaklaşımı, yorumları ve yapıtlarıyla damgasını vuran Manolo Valdés, resim ve heykeli farklı bakış açılarıyla yorumlayarak, iki boyutlu görüntüyü üç boyutluya dönüştürüyor ve onlara yeni bir mevcudiyet kazandırıyor.

Manolo Valdés’in eski uygarlıklardan büyük ustalara, oradan da günümüze uzanan zengin ve çok renkli düşsel müzesindeki yolculuğun sanat çevrelerinde geniş ilgi uyandırması bekleniyor.

8 Mayıs Çarşamba: “Manolo Valdés ile Söyleşi”

8 Mayıs - 21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Pera Müzesi’nin üç katını kapsayan “Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller” sergisi kapsamında sanatçı 8 Mayıs Çarşamba günü saat 18:30’da sergi katında sanatseverlerle söyleşide buluşacak.

“Uzun Cuma” kapsamında ise müze her cuma 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir.

www.peramuzesi.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT