Markus Lüpertz Kişisel Sergisi

Tarihler: 12 Nisan 2011 Salı ~ 12 Mayıs 2011 Perşembe

Yer: Galerist Artist

Adres: Ayazmadere Cad.No. 4 Fulya İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2011 ~ May 12, 2011

Galerist Artist, Alman Çağdaş Sanatının önemli isimlerinden Markus Lüpertz’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine 12 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Markus Lüpertz’in kendi koleksiyonundan özel olarak seçilen eserleriyle son yıl çalışmalarını kapsayan eserleri birlikte sergilenecek.

Sanatçının işleri için kullandığı sözcük "dithyrambic" Yunanca kökenli bir sözcük olup Dionysos’un kullarının yaşadığı ecstasy sancısı ile ilgilidir ve bu eleştirmenler ve akademisyenler için her zaman bir geçim kaynağı olmuştur. Sanatçının kullandığı konular İsa, Donald Duck, çizgiler ve Nazi tasvirlerinden oluşur. Lüpertz dikey ve yatay olarak resmettiği çizgisel elemanların alışılmadık kırpılma biçimlerini kullanarak hacim ve perspektif ile oynuyor. Sanatçı, ham ve boyalı tuvali, düz geometrik desenleri birbiriyle kullanarak etkisiz geçitler yaratır.

20 yılı aşkın bir süredir Kunstakademie Düsseldorf akademisinde direktörlük yapan sanatçı, 1970’li yıllarda Güzel Sanatlar Karlsruhe Akademisi`nde profesörlük, Academy of Fine Arts Karlsruhe’da profesörlüğe kadar yükseldi. Ressam olarak başladığı ilk kariyeri sırasında 1970 yılında ‘Villa Romana’ ödülünü, bir yıl sonra da ‘Alman Eleştirmenler Ödülünü’ (German Association of Critics Prize) almaya hak kazandı. Yazar olarak başladığı kariyerinde iki dile çevrilen (Fransızca, Femme et Chien ve İtalyanca Sinyora e cane), Frau und Hund isimli kendi jurnalını 2003 yılından itibaren düzenlemeye başladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT