Mehmet Ali Uysal - Kabuk

Tarihler: 15 Ekim 2012 Pazartesi ~ 08 Aralık 2012 Cumartesi

Yer: Nesrin Esirtgen Collection

Adres: İstiklal Cad. No:163 Mısır Apt. Kat 5 D:17 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 78 53

Faks: 0212 244 82 51

Web: http://http://www.nesrinesirtgencollection.com

E Posta: info@nesrinesirtgencollection.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2012 ~ Ara 8, 2012

Nesrin Esirtgen Collection, 26 Eylül’den itibaren Mehmet Ali Uysal’ın “Kabuk“ adlı kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı, algının sınırlarını zorlayarak, galeri mekanını yapıta dönüştürüyor.

Uysal, “beyaz küp” olarak algılanan mekanın ideolojisini dönüştürmek için onun yapısına müdahele etmek gerekir diye açıklıyor. Galeri mekanları yaşanmışlık algısını sürekli yok eden bir yapıdadır. Her seferinde kusursuz görünmek adına içindeki yaşanmışlık izleri yok edilir. Bir mekan ve yaşayan bir yer olarak her zaman tertemiz bir dokunulmamışlık hissi yaratan alanlardır. Bu durum ise onu ziyaret eden herkes ile arasında bir mesafeye zorlar. Mehmet Ali Uysal’ın galeri mekanının yaşayan bir alan olduğunu savunması da onun bu özellikleri vurgulamasını gerektirmiştir. Böylece galeri mekanında duvarlara yaptığı müdahalelerle, mekanın yaşamsal niteliğini yeniden ortaya koymaktadır. Her mekan bir organizma gibi kendi yaşamsal alanına döner ve bu durumu görmek onu bir yapıt olarak da algılamakla mümkün olur.

1976 yılında Mersin’de doğan Mehmet Ali Uysal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Sanatçı 2009 yılından itibaren Pi Artworks tarafından temsil edilmektedir. Katıldığı önemli sergiler ve rezidans programları arasında Fransa’da katılmış olduğu "Le Vent Des Forets" isimli çağdaş Sanat Rezidans programı, Fransa’da Grand Hall de La Villette 53’te "Jeune Creation" isimli karma sergi, 2009’da Galeri Nev Ankara’da “Kayıp Gerçekliğin İzinde” isimli karma sergi, 2010 yılında Cer Modern Ankara’da yer alan “fasa fiso” ve “+Sonsuzluk” isimli karma sergiler ve 2010 yılında gerçekleşen Mardin Bienali yer almaktadır. Sanatçı aynı zamanda 2010 yılında Belçika’da ‘’Ten II’’ isimli büyük mandal heykelini yerleştirdiği Festival Cinq Saisons’a katılmıştır. Yapıtları Audi Koleksiyonu ve Jaidah Brothers Sanat Vakfı Koleksiyonu gibi birçok önemli koleksiyonda yer alan Mehmet Ali Uysal’ın, 2011’de Etemad Galeri Dubai’de “Mist” ve Q Contemporary Beyrut’ta “Malist”, 2010’da Pi Artworks’te “Tebdilibeden” ve “Askıda”, 2008 yılında Gallery Eigenheim, Almanya’da “Ex-libris” adlı kişisel sergileri gerçekleşmiştir. Gelecek sezon sanatçının yapıtları Umea’nın yanı sıra Londra’da da sergilenecektir.

26 Eylül, Çarşamba günü kapılarını açacak olan sergi 8 Aralık 2012’ye kadar, Pazar-Pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 saatleri arası gezilebilir. Sergi, Nesrin Esirtgen Collection mekanının dördüncü sanatsal etkinliği olma özelliğini taşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT