Meleklerden Sevgi ve Barış Mesajları

Meleklerden Sevgi ve Barış Mesajları

Tarihler: 17 Aralık 2019 Salı ~ 10 Ocak 2020 Cuma

Yer: Saint Antoine Kilisesi

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2019 ~ Oca 10, 2020

Türkiye ve dünyadan usta sanatçıları bir araya getiren Angel Karma Sergisi 17 Aralık Çarşamba günü Saint Antoine Kilisesi’nde düzenlenen büyük bir davetle açıldı. Serginin proje yönetimini ve küratörlüğünü üstlenen Ayşe Pınar Akalın ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılışına iş dünyası ve sanat camiasından 2000 kişinin üzerinde davetli katıldı.

Assisili Aziz Fransis ile Müslüman Mısır Sultanı'nın 1219 yılındaki haçlı seferlerinde kan dökülmemesi, barış, dostluk ve kardeşlik adına “dünya barışı ve birlikte yaşamak için insani kardeşlik” belgesine imza atmalarının 800. yıldönümü tüm dünyada kutlanırken, Beyoğlu’nun simgelerinden tarihi Saint Antoine Kilisesi ilk kez bir çağdaş sanat sergisi için kapılarını açtı.

Sanat tarihinde en çok işlenen konulardan biri olan melek kavramının farklı kültürlerden genç sanatçılarla usta isimleri bir araya getirdiği bu karma sergi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirildi.Yılın en önemli sanat etkinlerinden biri olmaya aday serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı.

“Bize tevazuyla araladıkları kapıyı büyük bir hoşgörüyle sonuna kadar açtılar.”
Serginin proje yönetimini ve küratörlüğünü üstlenen Ayşe Pınar Akalın: “Beyoğlu’nun atar damarı İstiklal caddesinde, İtalyan Neo-Gothic stilinin güzel örneği St Antoine kilisesi karşımıza çıktığında, gerek her dinden ve mezhepten kişilere açık olması gerekse edilen duaların gerçekleştiğine dair olan inançla bize doğru yerde olduğumuzu hissettirdi. Ama esas keşifbu ihtişamlı kilisenin altındaki çok daha mütevazi ikiz kiliseyi fark etmemiz oldu. Sergimiz için ideal mekanı bulmuştuk. Burada farklı kültür, dil ve dinlerden gelen özgün sanatçılarla çok sesli bir sergi yaratmak istedik. İtalya, Güney Afrika, İsrail ve İran’dan sanatçılarla Türk sanatçılar bir araya gelerek çok geniş yelpazede eserler yarattılar.St Antoine kilisesi ve papazlarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Beyoğlu Belediyesi’ne ayrıca projemizi destekleyen sponsorlarımıza* bu ölçekte bir çağdaş sanat projesinin gerçekleştirilmesi için gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkürü borç bilirim. Bize tevazuyla araladıkları kapıyı büyük bir hoşgörüyle sonuna kadar açtılar. Hayatta birbiriyle karşılaşan yolların bir nedeni olduğuna inanıyorum, buna tevafuk da diyebilirsiniz. Ama hiç bir şey tesadüf değil. Bu projenin her adımı bana bunu kanıtladı. Çok kısıtlı imkanlar ve büyük kalpleri olan küçük bir ekiple, katılan sanatçıların inancı, temsilcilerinin güveni ve özveriyle bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

“Serginin yeri çok doğru bir seçim”
Serginin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan "Beyoğlu farklı dinlerin, kültürlerin bulunduğu bir yer. Uzlaşabilmek, bir araya gelebilmek çok önemli. Kültür Bakanlığımız olarak da bütün bu değerlerimizi ortaya çıkartmaya, insanlığın iyilik tarafından bakmaya gayret ediyoruz. Meleklere inanıyoruz ama bedenimiz onları algılamaktan aciz ama sanatçılar hayal dünyasında kültürümüzü algılayan, bize bu hayal dünyasını somuta indirgeyip insanlığa anlatabilen yıldızlar” dedi.

Davetliler arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da vardı. Yıldız, sergiye olan ilgisini dile getirirken “Beyoğlu’nun önemli ve simge yapılarından St. Antoine Kilisesi’nin tüm insanları birleştirici bir noktaya toplayan melek kavramıyla dikkat çeken bir sergiye ev sahipliği yapmasını kutluyoruz” dedi.

Serginin sanat tarihi referansında bulunan, Mimar ve Heykeltraş Sinan Polvan da Fransız tarihçi Guizot’un güzel sözünü dile getirerek “Hepimiz tek kanatlı melekleriz. Birbirimizi kucaklamadan uçamayız” dedi.

Frensisken Camaatinin Bölge Sorumlusu Anton Bulai OFMConv St. Antoine Kilisesi’nin İstanbul'un en büyük ve cemaati en geniş Katolik Kilisesi olduğunu vurgulayarak, bu özel sergiye mekan olarak seçilmelerinden dolayı mutluluğunu dile getiren bir konuşma yaptı.

Angel Karma Sergisi 10 Ocak 2020 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT