Meleklerin ve Şeytanların Aynası

Tarihler: 20 Eylül 2011 Salı ~ 30 Ekim 2011 Pazar

Yer: 44A Sanat Galerisi

Adres: Ahmet Fetgari Sokak 44/A Teşvikiye İstanbul

Telefon: 0212 233 33 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2011 ~ Eki 30, 2011

BİLGE ALKOR
Meleklerin ve Şeytanların Aynası

Bilge Alkor'un yağlıboya ve fotoğraflarından oluşan son yapıtları, 20 Eylül’den itibaren 44A Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Bilge Alkor son yapıtlarını”ayna” üst izleği altında toplamış. Meleklere, şeytanlara ve dolaylı yoldan “insan”a ayna tutuyor. Yapıtlar yağlıboyadan fotoğrafa, foto-resimden kolaja, deniz taşlarına... değişik tekniklerle oluşturulmuş. Alkor, bu sergide Albrecht Dürer’in Melencolia’sına göndermeleri, Cebrail, San Marco Melekleri, Azrail ve Şeytan’ı, yağlıboya ve akrilikle gerçekleştiriyor. Melek ve Şeytan Öyküleri ve Tanıklar bölümü foto-resim tekniğiyle devam ediyor. Nazan İpşiroğlu'nun katolog giriş yazısında da belirttiği gibi: Meleklerin ve Şeytanların Aynaları’nda da odak noktası insan, mitlerin ardına gizlenmiş, içine düştüğü gerçekleri anlamaya çabalayan insan.

Alkor’un resimleri anlatıma ve sahnelenmeye dayanıyor. Bu nedenle kompozisyonlarını bir sahneleme olarak tasarlıyor. Sergideki yapıtlara bir bütün olarak baktığımızda baştan sona bir tiyatro oyunu. Meleklerin ve Şeytanların Aynası sanatçının en son çalışmaları. Ardında sanatçının dünya görüşü, yaşam karşısındaki duruşu gizli. İzleyici için açık alan çok. Alımlama sürecinde sorular çoğalıyor, aynaya yansımalar artıyor, arttıkça çeşitleniyor. Resimlere bağlam içinde, bütüncül bir bakışla bakıldığında izleyici alımlama sürecinde yeni alımlama boyutları bulacak, belki de aynalarda kendini görecektir.

Bilge Alkor’un “Melekler ve Şeytanların Aynası” başlıklı sergisi 20 Eylül - 30 Ekim 2011 tarihleri arasında 44A Sanat Galerisi’nde izlenebilir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT