Meral Erez - Filmden Çerçeveye Resim Sergisi

Tarihler: 09 Ekim 2014 Perşembe ~ 26 Ekim 2014 Pazar

Yer: Schneidertempel Sanat Merkezi

Adres: Bankalar Cad. Felek Sok. No:1 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 249 01 50

Faks: 0212 249 01 50

Web: http://http://www.schneidertempel.com

E Posta: sanat@schneidertempel.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2014 ~ Eki 26, 2014

GALERİ SELVİN 30. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Galeri Selvin 30. kuruluş yıl dönümü sanat etkinliklerinden ilki Schneidertempel Sanat Merkezi işbirliği ile Meral Erez'in "Filmden Çerçeveye" isimli resim sergisi ile başlamaktadır.

Meral Erez, lisans derecesini 1972 yılında İstanbul Devlet güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünde (Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü) yüksek lisansını,1979–82 Paris’te Université De Paris VIII’ Sinema ve Plastik Sanatlar (cinema et arts plastiques) bölümünden aldı.

1976–1977 İtalyan devleti tarafından verilen bir bursla İtalya'nın Urbino kentindeki (Instituto delle Belle Arti) Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde dört dakikalık ilk kişisel animasyon filmini gerçekleştirdi.

1979-2007 aralığında Paris’te ve Türkiye’de, kısa metraj animasyon filmleri gerçekleştirdi. Cemal Erez’le birlikte yaptıkları bu çalışmalar Fransız tv kanalı France 2, Arté ve İsviçre tv kanalı TSR ekranlarında ve TRT'de yer aldı. Paris’in çeşitli sinemalarında, Cinema Balzac, Arlequin vb...beyaz perdede izleyici ile buluştu.

Uluslararası festivallerin yarışma programlarına seçilen filmleri çeşitli ödüllerle değerlendirildi.

Meral Erez, 2000 yılında Uluslararası animasyon dünyasının en önemli festivali ve pazarı olan Fransa'daki Annecy Film Festivali, kısa ve uzun film yarışma kategorisinde jüri üyesi olarak yer aldı.

1989'da yağlıboya çalışmalarıyla karma sergiler dışında, İstanbul Fransız Kültür Merkezinde, 2007 İstanbul Schneidertempel Sanat Merkezi ve Ankara Nezih Danyal Karikatür Vakfı ‘nda filmlerinden seçilmiş desenleri sergilendi.

Ayrıca 1991-98 yılları arasında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon bölümünde “Film Yapımı” dersleri, 2007-2008 Kadir Has Üniversitesi, İletişim Tasarımı ve Reklamcılık bölümlerinde Görsel Tasarım dersleri, 2012 den beri Bahçesehir Üniversitesi VCD ve Fotoğraf Bölümlerinde, “Advenced Drowing”, “İntroduction to Animation”, “Animation Film Yapımı” ve “storyboard” dersleri vermektedir.

2007 yılında animasyon film çalışmalarına son veren Meral Erez, halen yağlıboya resim çalışmaları yapmaktadır.

Galeri Selvin küratörlüğünde Schneidertempel Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek sergisi ile ilgili Meral Erez:

Bir film izlerken beyazperde ya da ekranda gördüğümüz, kamera tarafından saptanan binlerce görüntünün aktığı metrelerce film şeridinden yalnızca birkaç saniye süren tek bir “plan”dır. Bu hareketli kısa görüntüler, yönetmenin öngördüğü kurguya göre, zamana koşut olarak ardarda dizildiğinde bir anlam oluşturmaya, görsel cümleler kurmaya başlar, diyalog ve ses unsurlarının da katılımıyla bir sinema dili yaratılmış olur, diyor Meral Erez.

Bu çalışmasında Meral Erez, çizimlerini kağıt üzerine kuru ve suluboya kullanarak tarama tekniği ile gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Cemal Erez ile paylaştığı “Haset” adlı animasyon filminin desenlerini, “sinema” dilinden çıkarıp “resim” diline taşımaktadır.

Meral Erez'in “Filmden Çerçeveye” isimli resim sergisini 9-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi'nde görebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT