Mert Özgen - Ten - Flesh

Tarihler: 27 Kasım 2013 Çarşamba ~ 14 Aralık 2013 Cumartesi

Yer: Galerimiz Teşvikiye

Adres: Hüsrev Gerede cad. Deniz apt. 64 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 241 76 66

Faks: 0212 241 73 89

Web: http://http://www.galerimiz.com

E Posta: info@galerimiz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2013 ~ Ara 14, 2013

Türkiye’deki ilk kişisel sergisini Galeri/Miz’de açacak olan Mert Özgen, ‘Ten/Flesh’ sergisinde kadın bedenin en derine ulaşarak, iç ve dış arasındaki diyalogu ortaya koyuyor. Tende yarattığı yarıklar ve lekelerle ile iç dünyaya ulaşmak için yeni yollar arıyor. Beyaz fondan tamamen ayrıştırarak yarattığı kusursuz kadın portrelerinin pürüzsüz tenlerindeki deformasyonla bedenin mahremiyeti gözler önüne seriyor. Hayatın içinden gelen ve yaşanmışlıklarını gözlerinde taşıyan bu kadınlar, sanatçının tuvallerinde adeta can buluyor ve gerçeklikleriyle izleyeni derinden sarsıyor.

1988 doğumlu Mert Özgen Mimar Sinan Üniversitesi, Resim Bölümü, Neş’e Erdok ve Nedret Sekban Atölyesi’nden 2012 yılında mezun oldu. 2008-2009 yıllarında Erasmus bursuyla İtalya’daki Accademia di Belle Arti di Bologna’da sanat öğrencisi olarak bulundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı’nda eğitimine devam etmektedir ve ‘Çağdaş Sanatın Teni: ‘Sınırlı Bedeneler’’ başlıklı tezini hazırlamaktadır. İlk sergisini 2009 yılında Bologna, Via San Felice’de gerçekleştiren Özgen, İstanbul ve İtalya’da fuarlara ve karma sergilere katılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT