Merve Şendil - Dream Logic

Merve Şendil - Dream Logic

Tarihler: 23 Ekim 2018 Salı ~ 02 Aralık 2018 Pazar

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2018 ~ Ara 2, 2018

“İmgelenebilir dünyanın haritası ancak rüyalarda çizilir. Duyusal evren alabildiğine ufaktır.”
Charles Nodier, Rêveries

“Seyre dalmadan önce düş kurulur. Her görünüm bilinçli bir gösterim olmadan önce düşsel bir deneyimdir. Yalnızca daha önceden düşte görülen görünümlere estetik bir tutkuyla bakılır.”
Gaston Bachelard, Su ve Düşler

SANATORIUM, 23 Ekim – 02 Aralık 2018 tarihleri arasında küratörlüğünü Özgül Kılınçarslan’ın yaptığı, Merve Şendil’in “Dream Logic” adlı solo sergisine ev sahipliği yapacak.

“Dream Logic” (Rüya Mantığı) ilk bakışta birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın biraradalığı gibi görünüyor. Oysa canlandırma yetisi, sezgiler ve kavrayışımız açısından bir düşünme aralığı açmak için anahtar bir tanımlama. Rüya mantığı, en ilkel hayvani arzularımızı ve en yüce ruhani arzularımızı, en karanlık korkularımızı ve en parlak sevinçlerimizi kucaklar. Böylece normalde uyanık bilinç tarafından tanınandan çok daha geniş bir deneyim ve gerçeklik yelpazesi sunar. Aslında rüyalarımızda akıl bir biçimde hüküm sürer ama uyanık olduğumuz zamanlardaki mantıkla ilgilenmez. Fakat akıl yürütme ve kavrayış hatta bazı düşünürlere göre toplumsal bilinçaltı, duyular ve hatıralarla içiçe geçerek bize başka dünyaların kapılarını açar.

Merve Şendil’in yeni kişisel sergisi, “Dream Logic”, rüya görmenin en iyi ve en zorlayıcı bakış açılarını, hayallerin başka bir gezegenden gelen ötekiliğini hatırlamak için bizleri pembe bir kutup ayısının gerçekliğine bakmaya davet ediyor. Sergide yer alan çalışmalar, düş kuran kişiyi ve düş kuran kişinin dünyasını birlikte inşa ederken, izleyicinin bildiğini, tanıdığını düşündüğü imgeleri bir an için yabancılaştırarak, onlarla bir etkileşim ağı geliştirmesine izin veriyor. Diğer bilme biçimlerine erişmek için rasyonel analizin ötesine uzanan akla dair bir öneride bulunuyor. Sanatçı, matematik ve hassas renk geçişleriyle ürettiği resimsel imgelerle kolektif bilinçaltının dolambaçlı derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarırken, sarı bir topun maceralarını anlattığı yerleştirmesinde modern biçimsel mantığı, rüya mantığıyla birlikte ele alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT