Meryem (Maryam) Salahi Yeşeren Suretler Sergisi

Tarihler: 12 Kasım 2013 Salı ~ 03 Aralık 2013 Salı

Yer: Galeri Artist Istanbul

Adres: Ayazma Cad. No:4 Fulya Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 68 52

Faks: 0212 258 09 32

Web: http://http://www.galeriartist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2013 ~ Ara 3, 2013

Galeri Artist,12 Kasım – 3 Aralık 2013 tarihlerinde proje mekanı GaleriArtistLAB’te Meryem (Maryam) Salahi sergisini sunuyor. Sergi, 2008 senesinden itibaren Türkiye’de yaşayan ve Yeditepe Üniversitesi Resim Bölümünde doktora çalışmasını sürdüren Salahi’nin son dönem yapıtlarını içerecek. Sergi, Salahi’nin İstanbul’daki ikinci kişisel sergisi..>/p>

Meryem (Maryam) Salahi GaleriArtistLAB’te, 80’li yıllar boyunca büyük bir şiddetle devam etmiş olan İran-Irak savaşı ile 2009 yılında İran’daki başkanlık seçimlerini takiben meydana gelen bir dizi protestodan yola çıkan eserlerini sergileyecek. Savaş mağduru kadınlar, savaş yüzünden ansızın biten ilişkiler ve hak arayan kitleler… Salahi’nin şahsi tecrübeleri ile bireysel yaşantı ve gözlemlerine dayanan eserleri, hem Türkiye’nin yanı başında cereyan eden fakat İstanbul güncel sanat dünyasında yankı bulmamış yakın tarih olgularına değiniyor, hem de İstanbullu bir sanatçı gözünün memleketine ve memleketinin temsil ve vaat ettiği değerlere yönelik hüzünlü ve ikircikli özlemini ifade ediyor. Salahi’nin sergide yer alacak eserlerinin çıkış noktaları bir yana bırakılıp eserleri birer resim uygulaması olarak ele alındığında ise, Türkiye güncel sanatında eşine rastlanmayacak bir özgünlük ve teknik kalite fark ediliyor. Salahi’nin malzeme kullanımı ve renk görgüsü, kendi kuşağında dengine az rastlanır bir yetkinlik arz ediyor.

1982 yılında Tebriz, İran’da dünyaya gelen Meryem Salahi, 14 yaşında Tebriz Sanat Meslek Lisesi Resim Bölümünde başladığı sanat öğrenimine önce lisans düzeyinde Tebriz Azad Üniversitesi’nde, ardından İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde devam etti. Salahi, 2001 yılında Tebriz Heykel Ödülü’nde birincilik kazandı, 2008 senesinde 1. Tahran Bienali’nde Büyük Ödül’e aday gösterildi. Galeri Artİst’te yer alacak Yeşeren Yüzler sergisinin 12 Kasım 2013 saat 18.00’da açılışı gerçekleşek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT