Metehan Özcan - Resimli Bilgi

Tarihler: 04 Nisan 2013 Perşembe ~ 11 Mayıs 2013 Cumartesi

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Hoca Tahsin Sok. Akçe Han No: 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Faks: 0212 244 89 06

Web: http://http://www.elipsisgallery.com

E Posta: info@elipsisgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 4, 2013 ~ May 11, 2013

Metehan Özcan’ın Elipsis Gallery’deki “Resimli Bilgi” isimli solo sergisi 4 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir. Özcan’ın bu sergisinde fotoğrafladığı dünya ile başkaları tarafından fotoğraflanmış dünya arasındaki belki de yapay sınırı eriterek bütün görsellerin üretilmiş doğasına dikkat çekiyor.

Serginin omurgasını üç farklı seri oluşturuyor. Özcan çeşitli kaynaklardan derlediği görselleri bazen takıntılı olarak tanımlanabilecek bir titizlikle birleştirerek görsellerin arasındaki gerginlikler ve yakınlıklar aracılığı ile hikayeler kurguluyor. Sergide yer alan Resimli Bilgi serisi bu karmaşıklaştırırken organize etme yönteminin ilk çıkış noktası. Bir arada sergilenen mekan ve nesne fotoğrafları ile de Özcan kendi üretimiyle olan ikircikli ilişkisini kurcalıyor.

Küratör: Merve Ünsal

1975 yılında doğan Metehan Özcan 1993-1995 yıllarında St. Louis Üniversitesi’nde mimarlık önlisans eğitimi aldı. Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde (2000), yüksek lisans derecesini Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Programında aldı. (2012) Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (2000) ve Amerikan Hastanesi Galerisi Operation Room’da (2010) kişisel sergiler açtı. 2009 yılında Slag Gallery New York’da ve 2011 yılında Galeri Nev Ankara’da karma sergilerde yer aldı. Özcan çoğunlukla modernist mekanın varoluşunu ve temsiliyetini sorgular. Minör tarih, kimlik, cinsiyet ve tasarım kültürü gibi kavramlar üzerinden işler üretmektedir.

Sanatçının işlerinin görülebileceği güncel karma sergiler;
07.02-07.04: Lütfen Rahatsız Etmeyin, İstanbul Modern
22.03-21.04: ODTÜSanat 14, KKM ODTÜ, Ankara

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT