Metin Ünsal - Varoluş Şifreleri

Tarihler: 20 Mart 2013 Çarşamba ~ 20 Nisan 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 20, 2013 ~ Nis 20, 2013

Ressam Metin Ünsal, “İmgeler Atlası” ve “Yaşam Sözleşmeleri” adlı sergilerinden sonra bu kez üçlemenin son halkası “Varoluş Şifreleri” ile Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Teşvikiye Galeri Işık’ta sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Dört yıllık bir çalışmanın ürünü olan eserlerini ‘İmgeler Atlası’ ve ‘Yaşam Sözleşmeleri’ başlığı altında iki ayrı sergiyle sunan ressam Metin Ünsal, bu kez üçlemenin son halkası olan; “Varoluş Şifreleri”ne imza atıyor. 20 Mart-20 Nisan 2013 tarihleri arasında FMV’na ait Teşvikiye Galeri Işık’ta yer alacak serginin küratörlüğünü Halilhan Dostal, sanat yöneticiliğini ise Meriç Aktaş Ateş üstleniyor.

“Varoluş Şifreleri” adlı sergide, yağlıboya tekniği ile üretilmiş, portre ve figür zenginliği olan kompozisyonlardan oluşan 16 eser yer alıyor. Kadın portrelerinin ağırlıkta olduğu eserlerde, “umutları” simgeleyen haritaların yer alması ise dikkat çekiyor.

“İnsana, özellikle sanatçıya yakışan; var olabilmenin gerekliliği doğrultusunda, yaşamla bağını sağlam tutabilme sorumluluğudur” diyen Metin Ünsal, bunun, gözlem ve birikimleri paylaşmanın yanı sıra, yarına dair umutları her dem taze tutmakla gerçekleşeceğini belirtiyor.

Güne ya da geleceğe yönelik hedeflerin; “yaşatan, yarına hazırlayan, yaşama anlam ve değer katan” unsurlar olduğunu belirten Ünsal, son sergisiyle ilgili ise şu yorumu yapıyor: “Bu duygu ve varoluş gerekliliğini; çalışmalarımda, haritalar ve figürün bileşimi ile ifade ediyorum. Bir başka deyişle, bireyin umut ve merakı sonucu oluşturduğu hedef ve keşifleri, bu sentezin suretleri olarak tanımladığım ‘Yaşam Haritaları’nın yüzeye yansıması olarak görüyorum. Bu bağlamda ve bireyin mutlak bir yol/yaşam haritası olması gerektiği noktasından hareketle, sergimde yer alacak büyük boyutlu işlerimde, özellikle yaşamın bize sunduğu sonsuz seçenekleri görebilmenin ve yarına tutunabilmenin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sererek, pekiştirmek istedim. Bu düşünceyle, çalışmalarımda güçlü umutları olan veya bu enerjiyi geniş kitlelere ulaştırmak suretiyle toplumu etkileyebilen ya da umutlandıran kimliklerin portrelerine yer verdim.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

AAAAAAAAAA. Metinin resimlerindeki kadınların gözüde varmış dedirten ,ve ben yapınca böyle göz çizerim der gibi meydan okuyan Metin Ünsal ustaya eline saglık demek düşer bana. Sağolasın Metincigim Gözlerimiz bayram etti ,Eline sağlık şu şımarık ağlayan zenci beni aldı götürdü bu sergide her resim ayrı bir dünya TEKRAR ELİNE SAGLIK BAŞARILAR DİLERİM
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT