Milas Çomakdağ

Tarihler: 10 Aralık 2012 Pazartesi ~ 12 Ocak 2013 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://http://ifturquie.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2012 ~ Oca 12, 2013

Milas/Labraunda antik kenti ve Çomakdağ yöresinin özgün köy evlerine ilişkin Ali Konyalı’nın fotoğraflarından oluşan bir sergi Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşuyor.

Sergi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, İsveç Araştırma Enstitüsü, Milli Reasürans Sanat Galerisi, İsveç Uppsala Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşnmektedir.

Karia kralı Maussollos’un inşa ettirdiği ve Anadolu’nun Antik Dönem tarihi bakımından büyük önem taşıyan Labraunda, Karia’nın kutsal kenti olması nedeniyle dinsel mimari bakımdan özgün ve görkemli yapıları barındırmaktadır. Geçmişi Karia, Roma, Bizans dönemlerini kapsayan Labraunda’da hayat bu dönemlerden sonra da devam ediyor; burasını yayla olarak kullanan yakındaki köylüler adına Kocayayla diyorlar. Aynı zamanda Labraunda yakınındaki Çomakdağ köyleri de özgün karakterlere sahip. Özellikle, kırsal mimari bakımından, dağların üst kesimlerinde son derece kısıtlı olanaklarla ve Labraunda’daki duvar tekniği ile yaptıkları evler ve süslemeleri benzersiz özellikteler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT